Ekonomska politika vlade dobila slabe ocene

Nemačka srednja preduzeća protiv velike birokratije

EUU fokusu

22.1.2024 12:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Nemačka srednja preduzeća protiv velike birokratije Nemačka srednja preduzeća protiv velike birokratije
Nemačka je sve neprivlačnija investitorima pre svega zbog preterane birokratije, prema rezultatima ankete u kojoj su učestvovala srednja preduzeća. Vlada privredu mora da rastereti... Nemačka srednja preduzeća protiv velike birokratije

Nemačka je sve neprivlačnija investitorima pre svega zbog preterane birokratije, prema rezultatima ankete u kojoj su učestvovala srednja preduzeća.

Vlada privredu mora da rastereti birokratskih obaveza i to treba da joj bude glavni prioritet, reklo je čak 92,6 odsto firmi. Samo tako može da poboljša poslovnu klimu, ocenilo je udruženje srednjih preduzeća, piše DPA.

Drugi zadatak vlade je, prema odgovorima 59,3 odsto anketiranih, da više ulaže u obrazovanje, infrastrukturu i digitalizaciju. Smanjenje poreza je na trećem mestu, reklo je 38,9 odsto.

Učesnici ankete su mogli da odaberu do tri od ponuđenih odgovora.

Ekonomska politika vlade u istraživanju je dobila slabe ocene. Nijedna anketirana firma nije zaokružila ponuđenu ocenu da koalicija socijaldemokrata (SPD), Zelenih i liberala radi „sasvim ispravno“.

Da vlada radi „zadovoljavajuće“ reklo je 7,4 odsto, dok je 29,6 odsto ocenilo da ima osrednji učinak.

Mnogo je više onih koji su rekli da vlada radi loše ili potpuno pogrešno, njih 42,6 odnosno 18,5 odsto. Odgovor nije dalo 1,9 odsto anketiranih.

Udruženje srednjih preduzeća zastupa interese oko 230.000 firmi organizovanih u 310 grupa. U anketi je od 19. decembra do 12. januara učestvovalo 54 grupa sa 41.000 članova iz 17 privrednih grana.

  • SABRINA

    22.1.2024 #1 Author

    Obimmna birokratija je zaista presudna za nekog ko hoće da se bavi privatnim biznisom.

    Odgovori

  • Dux011

    23.1.2024 #2 Author

    Nije lako izboriti se sa njom, ali je nuzno…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...