jeftinija i "brža" struja iz drugih izvora

Nemački kancelar protiv nuklearnih elektrana

EUU fokusu

5.3.2024 09:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nemački kancelar protiv nuklearnih elektrana Nemački kancelar protiv nuklearnih elektrana
Nemački kancelar Olaf Šolc (Olaf Scholz) odbacio je pozive za povratak na nuklearnu energiju u najvećoj ekonomiji evrozone, ukazujući na visoke troškove i dugo... Nemački kancelar protiv nuklearnih elektrana

Nemački kancelar Olaf Šolc (Olaf Scholz) odbacio je pozive za povratak na nuklearnu energiju u najvećoj ekonomiji evrozone, ukazujući na visoke troškove i dugo vreme njihove izgradnje.

„Ako neko sada odluči da gradi nuklearnu elektranu, ona će biti spremna za 15 do 20 godina prema trenutnom vremenu izgradnje. Morali bismo do tada rešiti sve naše probleme“, rekao je Šolc odgovarajući na pitanja u centru stručnih škola u južnoj Nemačkoj.

On je kazao da struja koja dolazi iz nuklearnih elektrana košta višestruko više od struje iz vetra, solarne energije ili drugih proizvodnih izvora, prenosi Mina.

Osim toga, rezerve uranijuma su ograničene. „Ako pogledate unazad 20 godina i vidite ko je doneo jeftiniju i efikasniju odluku o proizvodnji električne energije, to će biti naša zemlja“, naveo je Šolc.

U nacrtu svog novog političkog programa, Hrišćansko-demokratska unija (CDU) – nemačka konzervativna opoziciona stranka – zagovara korišćenje nuklearne energije i želi da se usredsredi na nuklearne elektrane četvrte i pete generacije.

  • Manja

    5.3.2024 #1 Author

    Bravo za to sto je protiv nuklearnih elektrana

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...