Kupovina samo najosnovnijih namirnica

Nemci smanjuju potrošnju zbog inflacije

EUU fokusu

28.11.2022 13:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Nemci smanjuju potrošnju zbog inflacije Nemci smanjuju potrošnju zbog inflacije
Više od 50 odsto nemačkih potrošača smanjilo je potrošnju zbog inflacije, pokazala je anketa grupe za istraživanje tržišta Nielsen IQ. Prema rezultatima ankete, 52... Nemci smanjuju potrošnju zbog inflacije

Više od 50 odsto nemačkih potrošača smanjilo je potrošnju zbog inflacije, pokazala je anketa grupe za istraživanje tržišta Nielsen IQ.

Prema rezultatima ankete, 52 odsto građana potvrdilo je da je suzilo listu za kupovinu samo na ono što je najneophodnije.

Anketa u kojoj je učestvovalo deset hiljada potrošača, sprovedena uoči sezone božićne kupovine, pokazala je da je 44 odsto Nemaca odustalo od kupovine luksuzne robe ili zadovoljstva.

Oko 31 odsto ispitanika je reklo da su prestali da jedu van kuće i da sada sami pripremaju obroke, dok je oko 30 procenata izjavilo da manje kupuju. Samo deset odsto je reklo da povećanje cena nije uticalo na njihove kupovne navike, piše agencija Mina.

Lotar Staiblin iz kompanije Nielsen ocenjuje da potrošači više pribegavaju strategijama uštede, tražeći popuste i upoređujući cene kako bi bili sigurni da su dobili najbolju ponudu.

Neki od anketiranih su rekli da idu na jeftinije opcije kao što je odabir margarina umesto putera, kao i da prestaju da kupuju flaširanu vodu.

  • GOCA BG

    28.11.2022 #1 Author

    Nemci i kad nije bilo inflacije izuzetno vode racuna o troskovima,sada posebno i odricu se mnogih stvari i kupuju najosnovnije…

    Odgovori

  • Dunja5

    29.11.2022 #2 Author

    Kad oni to rade, sta mi da kažemo…

    Odgovori

  • LEKI

    31.12.2022 #3 Author

    Ono su tradicionalno racionalni i proračunati

    Odgovori

  • BOBICA

    1.10.2023 #4 Author

    Sta cemo mi kod nas kad oni to rade…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...