Promene se odnose najviše na mleko i meso

Od oktobra Lidl menja asortiman, izbacuju se određeni proizvodi

BiznisEU

22.9.2023 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Od oktobra Lidl menja asortiman, izbacuju se određeni proizvodi Od oktobra Lidl menja asortiman, izbacuju se određeni proizvodi
Kupci Lidla u Nemačkoj od oktobra će se suočiti s promenom. Diskont menja asortiman i izbacuje nekoliko proizvoda iz ponude. Konkurent Aldi ranije je... Od oktobra Lidl menja asortiman, izbacuju se određeni proizvodi

Kupci Lidla u Nemačkoj od oktobra će se suočiti s promenom. Diskont menja asortiman i izbacuje nekoliko proizvoda iz ponude.

Konkurent Aldi ranije je najavio da više neće prodavati pojedine proizvode. Glavna stvar je dati primer u smislu održivosti. Posebno su pogođeni proizvodi poput mleka, ali i mesa i kobasica.

Takođe, verovatno u budućnosti više neće biti voća i povrća koje se doprema avionom, za šta se kompanija nada da će rezultirati manjim zagađenjem okoline, prenosi B92.

Od oktobra 2023. kupci Lidla će moći da pazare samo govedinu treće ili četvrte kategorije. Meso bi i dalje trebalo da dolazi iz Nemačke.

Nešto kasnije dolazi i do promene u asortimanu mleka: od početka 2024. godine potrošači će moći da kupe samo sveže mleko i mleko bez laktoze robnih marki s tipovima proizvodnje tri i četiri. Tokom godine dugotrajno mleko, a time i celokupni asortiman mleka, takođe će se prebaciti na viši, treći nivo.

Mleko za Lidl i dalje će dolaziti 100 odsto iz Nemačke.

To znači da će diskont svoj sadašnji cilj ostvariti godinu dana ranije od planiranog, pišu nemački mediji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...