Deutsche Bahn otkazao pregovore sa sindikatom

Štrajk mašinovođa u Nemačkoj

EU

16.11.2023 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Štrajk mašinovođa u Nemačkoj Štrajk mašinovođa u Nemačkoj
Nemačke mašinovođe stupile su u sredu popodne u štrajk upozorenja zbog zastoja u pregovorima o kolektivnom ugovoru. To je zaustavilo četiri petine međugradskih vozova,... Štrajk mašinovođa u Nemačkoj

Nemačke mašinovođe stupile su u sredu popodne u štrajk upozorenja zbog zastoja u pregovorima o kolektivnom ugovoru. To je zaustavilo četiri petine međugradskih vozova, čak i uz hitno izmenjeni vozni red, objavila su tamošnje železnice, Deutsche Bahn (DB).

DB je na najavu štrajka odgovorio otkazivanjem sledećeg kruga pregovora sa sindikatom mašinoviđa DLG. „Ne možete da štrajkujete i da pregovarate u isto vreme“, saopštila je uprava DB za ljudske resurse, prenosi Seebiz.

Pregovori su bili zakazani za četvrtak i petak. Prethodno su poslodavci i sindikat utvrdili raspored pregovora koji je trebalo da budu održavani jednom nedeljno. DB tvrdi da je sindikat prekršio dogovor i odmah pozvao na štrajk, pa su zbog toga otkazali pregovore.

Štrajk koji je počeo u sredu u 22 sata, potrajaće do četvrtka u 18 sati, a sindikat je osim mašinovođa pozvao u štrajk i otpravnike, mehaničare i konduktere. DB je najavio da vozovi u određenim regionima uopšte neće saobraćati.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...