kompanija planira da do 2026. uštedi milijardu evra

Vodafone snižava prognoze za prihod u 2022. godini

EUFirme u fokusuPoslovanjeU fokusu

15.11.2022 19:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vodafone snižava prognoze za prihod u 2022. godini Vodafone snižava prognoze za prihod u 2022. godini
Kompanija Vodafone snizila je svoje prognoze za celogodišnji prihod zbog pada profita telekomunikacione grupe u prvoj polovini godine, do koga je dovelo slabije poslovanje... Vodafone snižava prognoze za prihod u 2022. godini

Kompanija Vodafone snizila je svoje prognoze za celogodišnji prihod zbog pada profita telekomunikacione grupe u prvoj polovini godine, do koga je dovelo slabije poslovanje u Nemačkoj, najvećem tržištu ove kompanije.

Grupa sada očekuje da će imati zaradu između 15 milijardi i 15,2 milijarde evra, niže u odnosu na prethodno prognozirani raspon između 15 milijardi i 15,5 milijardi evra. Kompanija je snizila i prognozu za slobodan protok novca sa 5,3 milijarde na 5,1 milijardu evra.

U Nemačkoj, koja donosi telekomunikacionoj kompaniji oko 30 odsto zarade, prilagođeni profit pre kamate, oporezivanja, deprecijacije i amortizacije pao je za 7,4 odsto na 2,68 milijardi evra, delom zbog smanjenog broja korisnika širokopojasne mreže, ali i zbog poskupljenja usluga za korisnike, piše Financial Times.

Kompanija Vodafone je saopštila da je ostvarena zarada veća za dva odsto, odnosno da iznosi 22,9 milijardi evra, ali je prilagodila ebitdu za 2,5 odsto niže ispod procene analitičara od 7,5 odsto, na 7,2 milijarde evra.

Multinacionalna kompanija je saopštila da do 2026. godine planira da uštedi jednu milijardu evra.

Poslovanje kompanije u Velikoj Britaniji je, međutim, ostvarilo povećanje prihoda za sedam odsto, na 3,4 milijarde evra, a sa ebitdom prilagođenom na 685 miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...