Grčki zajmodavac uvodi niz mera za uštedu struje

Eurobank Ergasias planira smanjenje upotrebe električne energije

BankeEUPoslovanjeVesti

19.9.2022 18:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Eurobank Ergasias planira smanjenje upotrebe električne energije Eurobank Ergasias planira smanjenje upotrebe električne energije
Iz grčke Eurobank Ergasias, drugog najvećeg zajmodavca u zemlji, saopšteno je da banka planira kumulativno smanjenje upotrebe električne energije za 10 odsto do kraja... Eurobank Ergasias planira smanjenje upotrebe električne energije

Iz grčke Eurobank Ergasias, drugog najvećeg zajmodavca u zemlji, saopšteno je da banka planira kumulativno smanjenje upotrebe električne energije za 10 odsto do kraja 2022. i u toku 2023. godine.

“Osećamo obavezu da budemo jedna od prvih kompanija u Grčkoj koja će dizajnirati, planirati i obavezati se da ispuni opšti plan za uštedu energije”, naveo je generalni direktor Eurobank grupe Fokion Karavias u pismu zaposlenima, piše Bloomberg.

Eurobank grupa će ostvariti plan primenom različitih mera, uključujući i isključivanje osvetljenja na glavnim zgradama banke u toku noći i klima-uređaja i kompjutera kada nisu u upotrebi.

Takođe, klima-uređaji u zgradama u toku leta će morati da budu podešeni na hlađenje između 25 i 27 stepeni, a u toku zime zagrevanje će maksimalno dostizati 19 stepeni , navodi se u pismu generalnog direktora banke.

Grčka vlada je najavila da planira da u bliskoj budućnosti smanji upotrebu energije u javnom sektoru za 10 odsto, kao i da će taj procenat do 2030. godine iznositi 30 odsto.

  • MIŠKOVIĆ

    19.9.2022 #1 Author

    Samo planovi za smanjenje ne dovode do rezultata

    Odgovori

  • kaćica

    19.9.2022 #2 Author

    Kako moze da se ogranici upotreba struje?

    Odgovori

  • TATJANA

    20.9.2022 #3 Author

    Pametno, tako treba

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    20.9.2022 #4 Author

    Sada će svi štedeti struju, bogati da bi se dicili svojim uštedama a siromašni jer neće imati para da je plate.

    Odgovori

  • GOCA BG

    20.9.2022 #5 Author

    Svi obecavaju,da vidimo kroz vreme koje dolazi ko je ispunio obecanje…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...