Vrednost akcija kompanije za isporuku paketa pale za 21 odsto

FedEx povećava cene usluga ekspresnog i suvozemnog transporta za skoro sedam odsto

PoslovanjeSvetVesti

23.9.2022 09:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

FedEx povećava cene usluga ekspresnog i suvozemnog transporta za skoro sedam odsto FedEx povećava cene usluga ekspresnog i suvozemnog transporta za skoro sedam odsto
FedEx će sledeće godine podići cene ekspresnog i suvozemnog transporta u proseku za 6,9 odsto, saopšteno je iz ove kompanije. Cene za isporuke teretnjacima... FedEx povećava cene usluga ekspresnog i suvozemnog transporta za skoro sedam odsto

FedEx će sledeće godine podići cene ekspresnog i suvozemnog transporta u proseku za 6,9 odsto, saopšteno je iz ove kompanije. Cene za isporuke teretnjacima biće povećane od 6,9 do 7,9 odsto. To su značajna povećanja u poređenju sa ovogodišnjim cenama.

Prošle nedelje iz kompanije FedEx su upozorili da postoji mogućnost da dođe do globalne recesije, a potražnja za isporukama širom sveta pada, piše The Wall Street Journal.

Akcije kompanije FedEX pale su 21 odsto prošlog petka, što je najveći zabeleženi pad u njenoj istoriji. Do ovakvog pada vrednosti došlo je nakon što je iz kompanije saopšteno da su zarade bile za 500 miliona dolara niže od ciljanih.

Slabljenje globalne ekonomije, posebno u Aziji i Evropi, negativno je uticalo na deo poslovanja ove kompanije koji se bavi ekspresnim isporukama. Iz kompanije je saopšteno da je potražnja za paketima značajno oslabila u poslednjim nedeljama kvartala.

Predstavnici kompanije takođe navode da su zbog toga smanjili letove i privremeno prizemljili letelice, smanjujući tako i radne sate za osoblje i odlažući neke od planova zapošljavanja. Kompanija je zatvorila kancelarije na 90 lokacija, kao i pet korporativnih kancelarija. Takođe budžet za kapitalne izdatke u fiskalnoj godini koja se završava u maju 2023. godine biće smanjen za 500 miliona dolara, pa će taj vid potrošnje iznositi 6,3 milijarde dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...