Kinder surprise sklonjen sa rafova britanskih prodavnica

Ferrero povukao čokoladna jaja zbog salmonele

LifestyleSvetU fokusuVestiZdravlje

5.4.2022 10:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Ferrero povukao čokoladna jaja zbog salmonele Ferrero povukao čokoladna jaja zbog salmonele
Italijanska konditorska grupa Ferrero povukla je čokoladna jaja Kinder Surprise sa rafova britanskih prodavnica dve nedelje uoči Uskrsa. Naime, pomenuta kompanija na taj korak... Ferrero povukao čokoladna jaja zbog salmonele

Italijanska konditorska grupa Ferrero povukla je čokoladna jaja Kinder Surprise sa rafova britanskih prodavnica dve nedelje uoči Uskrsa. Naime, pomenuta kompanija na taj korak se odlučila nakon što je otkrivena moguća povezanost sa više desetina prijavljenih slučajeva salmonele.

Opoziv se odnosi na popularnu poslasticu za decu koja sadrži male igračke unutar čokoladnih jaja – Kinder Surprise, koja se prodaju kako na komad tako i u pakovanjima od više komada, prenosi Reuters.

„Dobrovoljno povlačimo odabrane serije Kinder surprise kao meru predostrožnosti, pošto smo svesni moguće veze sa brojnim prijavljenim slučajevima salmonele“, navodi se saopštenju.

Ferrero je naveo da je pomenuta čokolada proizvedena u Belgiji i da se opoziv može proširiti i na druge zemlje. Nezgodna situacija za kompaniju dolazi u momentu dok se konditorski brendovi bore za prostor na policima supermarketa uoči Uskrsa, koji mnogi u Britaniji obeležavaju kupovinom čokoladnih jaja.  

Britanska agencija za prehrambene standarde (FSA) savetovala je kupce da ne konzumiraju te proizvode s datumom „najbolje upotrebiti između 11. jula i 7. oktobra“.

Identifikovana su najmanje 63 slučaja bolesti koji se povezuju sa pomenutim proizvodima, od kojih su većina deca mlađa od pet godina, saopštila je Britanska zdravstvena bezbednosna agencija.

„Znamo da su ovi proizvodi popularni među malom decom, posebno kako se Uskrs približava, pa bismo apelovali na roditelje i staratelje dece da provere da li su neki proizvodi koji se već nalaze u njihovim kućama pogođeni ovim opozivom“, rekla je Tina Poter (Tina Potter) šefica odeljenja za bezbednost FSA.  

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...