FRIKOM I LEDO PRED PRODAJOM Ekskluzivni pregovori Fortenova grupe i Nomad Foods

AgrobiznisBiznisFirme u fokusuRegionU fokusuVesti

11.1.2021 15:42 Autor: Julijana Vincan 0

FRIKOM I LEDO PRED PRODAJOM Ekskluzivni pregovori Fortenova grupe i Nomad Foods FRIKOM I LEDO PRED PRODAJOM Ekskluzivni pregovori Fortenova grupe i Nomad Foods
Hrvatska Fortenova grupa objavila je da je učinila naredni korak i ušla u ekskluzivne pregovore sa kompanijom Nomad Foods, nakon što je završila sveobuhvatne... FRIKOM I LEDO PRED PRODAJOM Ekskluzivni pregovori Fortenova grupe i Nomad Foods

Hrvatska Fortenova grupa objavila je da je učinila naredni korak i ušla u ekskluzivne pregovore sa kompanijom Nomad Foods, nakon što je završila sveobuhvatne poslovne analize preduzeća Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom. Ove tri firme zajedno sa nekoliko manjih povezanih društava čine Poslovno područje zamrznute hrane, koje je u procesu prodaje.

„Nomad Foods je kompanija sa izuzetnim investicionim i operativnim rezultatima i jasnim fokusom na segment zamrznute hrane u Evropi. Ima još posla – potrebno je ispuniti niz zahteva pre nego što se postigne konačni dogovor, ali svakako očekujemo da ćemo u tome uspeti“, izjavio je izvršni direktor za finansije Fortenova grupe Džejms Pirson (James Pearson).

Rad u kancelariji
Foto: Pixabay.com

Kako je naveo glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe, Fabris Peruško, postupak dubinske analize, koja se primenjuje u procesu prodaje, za Poslovno područje zamrznute hrane, u kojem je učestvovalo više stranaka, uspešno je priveden kraju prihvatanjem Fortenove da se nastavi sa pregovorima – ekskluzivno sa kompanijom Nomad Foods.

„Ova kompanija pokazala se kao potencijalno snažan partner za našu delatnost zamrznute hrane. Krajnji cilj Fortenova grupe, osim uvećanja vrednosti, i dalje ostaje zaključenje transakcije sa strateškim partnerom koji će dati maksimalan doprinos daljem razvoju Poslovnog područja zamrznute hrane, kao i prepoznati punu vrednost i potencijal ove delatnosti i ljudi koji u njoj rade“, istakao je Peruško.

Potpisivanje ugovora
Foto: Pixabay.com

On je dodao da je ta transakcija za njih deo procesa optimizacije kapitalne strukture koji će omogućiti Fortenova grupi dalji razvoj.

„Očekujem da će sledeća faza prodaje delatnosti zamrznute hrane biti završena krajem prvog kvartala 2021. godine potpisivanjem kupoprodajnog ugovora. U tom slučaju transakcija bi mogla biti zaključena čim pribavimo regulatorna odobrenja, moguće tokom leta 2021. godine. Naše zaposlene i tržište nastavićemo redovno i pravovremeno da obaveštavamo o razvoju situacije“, zaključio je Peruško.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...