čuveni danski proizvođač širi lepezu svojih proizvoda u vreme krize

Georg Jensen na putu oporavka

LifestyleLuksuzSvetVesti

1.6.2022 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Georg Jensen na putu oporavka Georg Jensen na putu oporavka
Mehul Tank, izvršni direktor danskog proizvođača nakita i posuđa Georg Jensen, veruje da može da nastavi sa nedavnim pozitivnim preokretom u zonu profitabilnosti, posle... Georg Jensen na putu oporavka

Mehul Tank, izvršni direktor danskog proizvođača nakita i posuđa Georg Jensen, veruje da može da nastavi sa nedavnim pozitivnim preokretom u zonu profitabilnosti, posle godina gubitaka i uprkos rastućim troškovima.

Nadovezujući se na uspeh najprodavanijih artikala, kao što je termo bokal iz kolekcije Bernadotte koji košta 208 dolara, Tank želi da proširi asortiman brenda starog 118 godina, rekao je u intervjuu za Bloomberg. Britanski biznismen poreklom iz Kenije takođe planira da do kraja godine lansira kućne proizvode u raznim bojama u pokušaju da diverzifikuje ponudu i privuče više kupaca u vreme kada su kućni budžeti rastegnuti, a potrošnja smanjena.

„Udvostručenje broja proizvoda po kojima smo poznati bilo je važno“, rekao je Tank. „U ovom trenutku čini se da to predstavlja ‘gorivo’ za naš kontinuirani rast.“

Prošle godine je kompanija Georg Jensen, koja ima prodavnicu u prestižnoj londonskoj ulici New Bond Street, prijavila svoju prvu dobit od 2017. godine, nakon perioda gubitaka pod upravljanjem od strane bahreinskog fonda Investcorp, koji je ranije podržavao Tiffany & Co. i Gucci.

Ove nedelje kompanija je saopštila da je prihod u prvom tromesečju porastao za oko petinu na 231 milion danskih kruna (33 miliona dolara) i da očekuje rast dobiti ove godine, iako joj operativni troškovi rastu za 22 odsto zbog viših zakupa prostora i troškova osoblja. Danska firma je priznala da je trgovinsko okruženje neizvesno jer Covid-19 i dalje utiče na neke od kanala prodaje i proizvodnje kompanije, a deo proizvodnje dolazi iz Kine.

„Naši brojevi su bili toliko jaki da mislim da bi se svaki investitor zapitao kada je pravo vreme za strategiju izlaska“, rekao je Tank. Međutim, ovu njegovu konstataciju za Bloomberg nisu prokomentarisali iz Investcorpa.

  • MARKO7

    1.6.2022 #1 Author

    Pa dobro je kad je stigao do oporavka,biće bolje nadam se.

    Odgovori

  • GOCA BG

    5.6.2022 #2 Author

    Cim siri proizvodnju znaci da ljudi kupuju…

    Odgovori

  • Anna

    10.6.2022 #3 Author

    Lepe vesti. Mnogo znače ovakve vesti. Daju nadu i drugim preduzećima.

    Odgovori

  • TINA

    10.7.2022 #4 Author

    Uvek je dobro kad firma napreduje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...