GLAVNI AMERIČKI EPIDEMIOLOG U KARANTINU Izolacija zbog kontakta sa zaraženim iz Bele kuće

IzdvajamoSvetVesti

10.5.2020 14:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

GLAVNI AMERIČKI EPIDEMIOLOG U KARANTINU Izolacija zbog kontakta sa zaraženim iz Bele kuće GLAVNI AMERIČKI EPIDEMIOLOG U KARANTINU Izolacija zbog kontakta sa zaraženim iz Bele kuće
Glavni američki epidemiolog Entoni Fauči (Anthony Fauci) odlazi u „modifikovan karantin“ zbog kontakta sa članom osoblja Bele kuće koji je pozitivan na korona virus.... GLAVNI AMERIČKI EPIDEMIOLOG U KARANTINU Izolacija zbog kontakta sa zaraženim iz Bele kuće

Glavni američki epidemiolog Entoni Fauči (Anthony Fauci) odlazi u „modifikovan karantin“ zbog kontakta sa članom osoblja Bele kuće koji je pozitivan na korona virus. Fauči je negativan na Covid-19 i bio je u kontaktu „niskog rizika“ sa zaposlenim iz Bele kuće, javlja CNN.

Fauči nije bio u njegovoj neposrednoj blizini u vreme zaraze korona virusom, prenosi CNN. Fauči je direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti i jedno od najistaknutijih lica štaba za korona virus američkog predsednika Donalda Trampa (Trump).

Radiće od kuće dve nedelje i za to vreme stalno će nositi masku. Sme da odlazi u svoju kancelariju, ali samo kad tamo nema nikoga. Zaposleni iz Bele kuće s kojim je Fauči bio u kontaktu nije identifikovan.

Bela kuća u četvrtak je objavila da je njen zaposleni pozitivan na korona virus, a Tramp negativan i dobrog zdravlja. Tramp je rekao da je imao malo kontakta sa zaraženim.

U petak je potvrđen korona virus sobaru američkog potpredsednika Majka Pensa, kao i Kejti Miler, Pensovoj portparolki, ujedno i supruzi Trampovog savetnika Stivena Milera.

Direktor američke agencije za lekove (FDA), 60-godišnji Stiven Han bio je u kontaktu s Miler, piše „Politiko“, pa će zato provesti nekoliko nedelja u samoizolaciji, rekao je u petak portparol FDA.

Direktor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), 68-godišnji Robert Redfild „radiće na daljinu sledeće dve nedelje“ nakon „kontakta niskog rizika“ sa zaraženim u Beloj kući, objavio je „Washington Post“.

Sva trojica zvaničnika treba u utorak da svedoče u odboru Senata koji prati mere saveznih država o ponovnom otvaranju firmi i škola zatvorenih u borbi protiv širenja vrlo zaraznog virusa. Koronavirus je posebno opasan za starije. Prema CDC, osam od deset umrlih od Covid-19 u SAD imali su 65 ili više godina.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...