akcije američke kompanije izgubile dva odsto vrednosti

Hakovano 37 miliona naloga na mreži T-Mobile

Hi-techSvetVesti

20.1.2023 08:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Hakovano 37 miliona naloga na mreži T-Mobile Hakovano 37 miliona naloga na mreži T-Mobile
Američki telekomunikacioni operater T-Mobile saopštio je u četvrtak da istražuje posledice hakerskog napada oko 37 miliona postpejd i pripejd naloga i da očekuje da... Hakovano 37 miliona naloga na mreži T-Mobile

Američki telekomunikacioni operater T-Mobile saopštio je u četvrtak da istražuje posledice hakerskog napada oko 37 miliona postpejd i pripejd naloga i da očekuje da će imati značajne troškove vezane za ovaj incident.

Kompanija je saopštila da je 5. januara identifikovala zlonamernu internet aktivnost i da ju je obuzdala u roku od jednog dana, dodajući da nikakvi osetljivi podaci kao što su finansijske informacije nisu kompromitovani.

Međutim, ukradene su neke osnovne informacije o klijentima, kao što su imena, adrese za naplatu, imejlovi i brojevi telefona, saopštio je T-Mobile, prenosi Reuters.

“Naša istraga je još uvek u toku, ali izgleda da je zlonamerna aktivnost u ovom trenutku potpuno obuzdana i trenutno nema dokaza da su hakeri mogli da provale ili kompromituju naše sisteme ili našu mrežu“, saopštila je kompanija, dodajući da je počela da obaveštava pogođene kupce.

Američka Federalna komisija za komunikacije (FCC) takođe je otvorila istragu o incidentu sa kompromitovanjem ličnih podataka, objavio je Wall Street Journal, pozivajući se na portparola FCC-a.

FCC i T-Mobile nisu odmah odgovorili na zahteve agencije Reuters za komentar o prijavljenoj istrazi.

Akcije kompanije T-Mobile pale su za dva odsto u trgovini posle radnog vremena berze, a kao posledica objavljene vesti.

Prošle godine je T-Mobile pristao je da plati 350 miliona dolara odštete i potroši dodatnih 150 miliona dolara na nadogradnju sigurnosti podataka kako bi rešio parnicu zbog sajber napada 2021. godine, koji je ugrozio lične informacije oko 76,6 miliona ljudi.

  • GOCA BG

    21.1.2023 #1 Author

    Slicna situacija im se po drugi put desava,i pored sigurnosne zastite koju su postavili,hakeri su nasli nacin…

    Odgovori

  • kaćica

    22.1.2023 #2 Author

    Nadam se da ce se resiti stalno se desavaju ovakve stvari

    Odgovori

  • ZVE84

    22.1.2023 #3 Author

    T-mobile je zaradio, a oni izgubili… I koliko je to para?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...