Nevreme pokvarilo praznične planove

Hiljade otkazanih letova zbog snežne oluje u SAD

SvetVesti

27.12.2022 13:37 Autor: Vladimir Jokanović 7

Hiljade otkazanih letova zbog snežne oluje u SAD Hiljade otkazanih letova zbog snežne oluje u SAD
Kašnjenja i otkazivanja avionskih letova usled lošeg vremena obeležila su božićni vikend u Sjedinjenim Američkim Državama. Poremećaj američkog komercijalnog vazdušnog saobraćaja protegao se na... Hiljade otkazanih letova zbog snežne oluje u SAD

Kašnjenja i otkazivanja avionskih letova usled lošeg vremena obeležila su božićni vikend u Sjedinjenim Američkim Državama. Poremećaj američkog komercijalnog vazdušnog saobraćaja protegao se na ponedeljak kada je otkazano 3.800 letova.

Najviše otkazanih letova u danu posle Božića zabeležila je avio-kompanija Southwest Airlines, 2.800. To je oko 70 odsto od ukupnog broja letova koje je kompanija planirala u ponedeljak, prenosi Reuters.

Prijavljena su kašnjenja za ukupno više od 7.100 polazaka i dolazaka na letovima u SAD. Niskobudžetna kompanija Southwest saopštila je da očekuje da će se poremećaji reda letenja nastaviti u narednim danima, navodeći kao razlog „uzastopne dane ekstremnog zimskog nevremena“.

Američko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da će ispitati veliki broj otkazanih i odloženih letova kompanije Southwest Airlines poslednjih dana, ocenjujući ih „neprihvatljivim“. Komercijalni avio-saobraćaj je poremećen zbog snežne oluje i ekstremno niskih temperatura koje su samo u državi Njujork odnele najmanje 27 života.

Otkazivanja i kašnjenja, zajedno sa predugim redovima i nestalim prtljagom na aerodromima pokvario je planove zimskog prazničnog odmora za stotine hiljada putnika tokom najprometnijeg perioda putovanja u godini.

  • Dunja5

    27.12.2022 #1 Author

    Bas bezveze… Ali visa sila.

    Odgovori

  • TATJANA

    28.12.2022 #2 Author

    Nažalost, to je nešto na šta se bas ne može mnogo uticati

    Odgovori

  • goca87

    28.12.2022 #3 Author

    Tu se ništa ne može…

    Odgovori

  • LEKi

    28.12.2022 #4 Author

    Takve stvari se nikada ne mogu predvideti

    Odgovori

  • Coka13

    29.12.2022 #5 Author

    To nisu stvari na koje se može uticati, nikako. Viša sila, svake godine im je isto, manje-više.

    Odgovori

  • N.N.

    29.12.2022 #6 Author

    Na ovako nesto, nazalost, ne mozemo uticati.

    Odgovori

  • Lisica

    27.2.2024 #7 Author

    Klima se menja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...