Migrantska kriza u SAD

Vanredno stanje u gradu El Paso u Teksasu

SvetVesti

19.12.2022 15:13 Autor: Vladimir Jokanović 4

Vanredno stanje u gradu El Paso u Teksasu Vanredno stanje u gradu El Paso u Teksasu
Demokratski gradonačelnik teksaškog pograničnog grada El Paso, Oskar Lizer (Oscar Leeser) proglasio je vanredno stanje zbog stotina migranata koji spavaju na ulicama uprkos niskim... Vanredno stanje u gradu El Paso u Teksasu

Demokratski gradonačelnik teksaškog pograničnog grada El Paso, Oskar Lizer (Oscar Leeser) proglasio je vanredno stanje zbog stotina migranata koji spavaju na ulicama uprkos niskim temperaturama, kao i zbog hiljada privedenih svakodnevno.

„Želeli bismo da budemo sigurni da se prema ljudima postupa dostojanstveno. Želimo da budemo sigurni sa su svi bezbedni“, rekao je Lizer, prenosi Reuters. On je naveo da će proglašenje vanrednog stanja dati gradskim vlastima resurse i mogućnost da sklone migrante koji su prešli meksičku granicu.

Grad se priprema za mogući skok priliva migranata nakon što je američki sud naložio da se granična ograničenja iz ere vrhunca pandemije, poznata kao Član 42, ukinu do 21. decembra. Rekordan broj migranata uhvaćen je u prelasku granice izmeđi SAD i Meksika pod američkim predsednikom Džoom Bajdenom (Joe Biden).

Američki granični agenti tokom protekle nedelje nalilazili su na više od 2.400 migranata dnevno na 286 milja dugom delu granice poznatom kao sektor El Paso, što je povećanje od 40 odsto u odnosu na oktobar.

Kada se dolazak migranata povećao krajem avgusta, grad je pokrenuo program autobuskog prevoza i poslao oko 14.000 migranata u Njujork i Čikago. Grad je zaustavio program u oktobru kada je proglašen Član 42 i počeo da proteruje migrante, koji su najviše dolazili iz Venecuele.

  • BOJANA

    20.12.2022 #1 Author

    Siroti ljudi.

    Odgovori

  • Jovana24

    20.12.2022 #2 Author

    Kao da nisu ziva bica u pitanju..

    Odgovori

  • goca87

    21.12.2022 #3 Author

    Strašno…

    Odgovori

  • MAJALG

    25.12.2022 #4 Author

    S’obzirom kada vidim sta nama rade i kako nas primoravaju da primimo migrante, nadam se da ce i oni imati iste probleme da shvate da ne mozes da nametnes nekome nesto ako ne zelis, samo sto migranti u Srbiji su ovde sa drugim ciljem.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...