Prodaja fabrike u okolini Sankt Peterburga

Hisense kupuje Bosch u Rusiji

SvetVesti

20.6.2023 11:44 Autor: Vladimir Jokanović 0

Hisense kupuje Bosch u Rusiji Hisense kupuje Bosch u Rusiji
Nemački proizvođač kućnih aparata Bosch pregovara sa nizom kompanija o prodaji svoje fabrike u blizini Sankt Peterburga. Iako Bosch nije otkrio o kojim je... Hisense kupuje Bosch u Rusiji

Nemački proizvođač kućnih aparata Bosch pregovara sa nizom kompanija o prodaji svoje fabrike u blizini Sankt Peterburga. Iako Bosch nije otkrio o kojim je kompanijama reč, smatra se da je jedan od najozbiljnijih kandidata kineska kompanija Hisense, navode izvori.

Prema navodima sagovornika dnevnog lista Komersant, Bosch je početkom godine pokrenuo „interni tender“ i identifikovao najuži krug kandidata, među kojima je i kineska Midea, kao i nepoznati turski investitor, prenosi TASS.

Kako navode izvori, Midea nije dala dobru finansijsku ponudu, kao ni turski investitor, tako da je izbor pao na Hisense, koji sa nemačkim proizvođačem razvija zajedničke projekte širom sveta. Hisense je takođe formulisao najpovoljnije uslove za otkup, ukoliko Bosch bude želeo da se vrati na rusko tržište.

Nezvanične informacije govore da je posao kupoprodaje procenjen na 3,8 do 4,4 milijarde rubalja (oko 470 miliona evra). Kompanija Bosch nije potvrdila ove podatke, ističući da su pregovori i dalje u toku. Kompanija Hisense osnovana je 1969. godine i jedna je od 10 najvećih elektronskih kompanija u Kini.

Nemačka multinacionalna kompanija Robert Bosch GmbH objavila je prošle godine obustavu svojih aktivnosti u Rusiji. Nemačka kompanija osnovana je 1886. godine u Štutgartu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...