Biće formiran krizni tim i otvoren kol centar za prijavu problema

Hitne mere Privredne komore Srbije zbog krize u Ukrajini 

SrbijaU fokusuVesti

25.2.2022 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Hitne mere Privredne komore Srbije zbog krize u Ukrajini  Hitne mere Privredne komore Srbije zbog krize u Ukrajini 
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež najavio je da će biti formiran specijalizovani krizni tim i otvoren specijalni kol centar za hitno rešavanje... Hitne mere Privredne komore Srbije zbog krize u Ukrajini 

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež najavio je da će biti formiran specijalizovani krizni tim i otvoren specijalni kol centar za hitno rešavanje problema privrednika i ekonomskih posledica, uzrokovanih situacijom u Ukrajini.

„Obraćanje pred više od 250 lidera srpskog preduzetništva čini me odgovornim da asocijacija srpske privrede bude od pomoći, ne samo vama koji izvozite na tržište Ukrajine, nego i ostalim kompanijama koje neće biti pošteđene uticaja ove krize, kako direktnih tako i indirektnih – ekonomskih implikacija koje će tek doći. O tome svedoče cene energenata koje su samo tokom današnjeg dana porasle više od 40 odsto“, rekao je Čadež.

On je istakao da je sa predstavnicima privrednih komora Austrije, Nemačke, Luksemburga i predsednikom Evrokomore danas postignut dogovor za održavanje kriznih telefonskih razgovora svakog jutra kako bi se najefikasnije nalazila rešenja za podršku našim komapnijama, navodi se u saopštenju PKS.

Čadež je, proglašavajući najboljeg EY brzorastuće preduzetnike godine, osnivače firme Quantox technology, Vuka Popovića i Filip Кaraičića, poručio da hrabrost dolazi od ljudi koji posluju, stvaraju i rade i koji i u najtežim vremenima „mogu da iznesu i svoje ideje i svoje poslove“.

Čadež je naveo i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao predstavnike privrede i kompanija da u ponedeljak 28. februara, razgovaraju o trenutnoj situaciji i o formiranju zajedničkog kriznog štaba, koji će pratiti predstojeće događaje i pomoći kompanijama koje moraju da kupe, plate, izvezu ili uvezu robu iz regiona obuhvaćenog krizom, ali i svima drugima na koje će se ta kriza odraziti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...