Saradnja hrvatskog ministarstva odbrane sa domaćim kompanijama

Hrvatsku vojsku donjim rubljem snabdeva kompanija iz Omiša

BiznisPoslovanjePreduzetnikRegionVesti

8.4.2022 09:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Hrvatsku vojsku donjim rubljem snabdeva kompanija iz Omiša Hrvatsku vojsku donjim rubljem snabdeva kompanija iz Omiša
Tekstilna kompanija Galeb iz Omiša naredne četiri godine opremaće hrvatske oružane snage donjim rubljem. Na tenderu hrvatskog ministarstva odbrane objavljenom krajem prošle godine Galeb... Hrvatsku vojsku donjim rubljem snabdeva kompanija iz Omiša

Tekstilna kompanija Galeb iz Omiša naredne četiri godine opremaće hrvatske oružane snage donjim rubljem. Na tenderu hrvatskog ministarstva odbrane objavljenom krajem prošle godine Galeb je jedini predao obavezujuću ponudu za taj posao i objavljeno je da je ona zadovoljila uslove.

S Galebom će biti sklopljen okvirni sporazum procenjene vrednosti 33,5 miliona kuna, dok će u ovoj godini isporuka biti realizovana u iznosu od osam miliona kuna.

Prema tenderskoj dokumentaciji, najveće su okvirne količine koje su ministarstvu potrebne za ovu godinu u delu vojničkih majica kratkih rukava i kratkih gaća u maslinasto zelenoj boji, kojih je naručeno po 34.000 komada, dok su tražene osetno manje količine u plavoj i boji pustinje, funkcionalnog donjeg veša, te vojničkih pidžama. Ministarstvo zadržava pravo kontrole kvalitete u pojedinim fazama proizvodnje, a isporuka je predviđena, zavisno od vrste proizvoda, u roku do najduže 120 dana od zaključenja ugovora, piše Poslovni dnevnik.

Galeb, inače, već dugi niz godina, još od 1996. godine, snabdeva svojim proizvodima Ministarstvo odbrane, a postiže sve više uspeha i na međunarodnom tržištu specijalnih odevnih proizvoda, zahvaljujući upravo dobroj saradnji sa hrvatskom vojskom.

Udovoljenim visokim standardima kvaliteta i dobijanjem sertifikata AQAP, firmi iz Omiša je Ministarstvo odbrane otvorilo vrata za učestvovanje na javnim nabavkama u članicama NATO saveza. Jedina je hrvatska tekstilna kompanija kojoj je uspelo već dva puta da zadovolji visoke standarde NATO.

Osim za vojsku, Galeb svojim proizvodima snabdeva i hrvatsku policiju, civilnu zaštitu, kao i Carinsku upravu Ministarstva finansija. Što se količina i daljih narudžbi u narednim godinama tiče, one će, kako je utvrdio Ministarstvo odbrane, zavisiti o potrebama, kao i visini predviđenih sredstava u vojnom budžetu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...