IKEA PREKIDA SARADNJU SA KINESKIM DOBAVLJAČEM DRVETA Godinu dana falsifikovali poreklo sirovina

EkologijaSvetU fokusuVesti

18.12.2020 13:42 Autor: Marko Miladinović 0

IKEA PREKIDA SARADNJU SA KINESKIM DOBAVLJAČEM DRVETA Godinu dana falsifikovali poreklo sirovina IKEA PREKIDA SARADNJU SA KINESKIM DOBAVLJAČEM DRVETA Godinu dana falsifikovali poreklo sirovina
Tokom rutinske revizije dobavljača u Kini, stručnjaci kompanije IKEA za šumarstvo i snabdevanje drvetom otkrili su falsifikovana dokumenta u vezi sa poreklom drveta u... IKEA PREKIDA SARADNJU SA KINESKIM DOBAVLJAČEM DRVETA Godinu dana falsifikovali poreklo sirovina

Tokom rutinske revizije dobavljača u Kini, stručnjaci kompanije IKEA za šumarstvo i snabdevanje drvetom otkrili su falsifikovana dokumenta u vezi sa poreklom drveta u periodu od septembra 2019. do oktobra 2020. godine. U sektoru nabavke švedske kompanije pokrenuta je istraga, koja je na kraju rezultirala prekidom poslovne saradnje sa dotičnim dobavljačem.

Pored toga, zaustavljena je i prodaja proizvoda izrađenih od ovog drveta, na 57 tržišta na kojima su bili dostupni za kupovinu, kaže se u zvaničnom saopštenju kompanije.

„Naši kupci bi uvek trebalo da imaju poverenja da naša celokupna drvna građa potiče iz održivih izvora“, poručuju predstavnici čuvenog maloprodajnog lanca, i dodaju da IKEA sporovodi približno 200 revizija svake godine u radu sa približno 1.000 dobavljača.

Drvna građa iz Kine nije imala autentičnu dokumentaciju o poreklu i održivoj nabavci, odnosno o odgovornom upravljanju šumama, koje podrazumeva konstantnu sadnju i obnavljanje šumskog bogatstva.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...