Ukupan promet na trgovanju iznosio je 5,3 miliona dinara

Indeksi na Beogradskoj berzi zabeležili mešovite rezultate

BerzaNovacSrbijaVesti

28.7.2021 18:36 Autor: Miljan Paunović 0

Indeksi na Beogradskoj berzi zabeležili mešovite rezultate Indeksi na Beogradskoj berzi zabeležili mešovite rezultate
Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija ostala je i sredu prigušena, indeksi su zabeležili mešovite rezultate, a najbolji učinak imale su akcije sevojničkog Jedinstva.... Indeksi na Beogradskoj berzi zabeležili mešovite rezultate

Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija ostala je i sredu prigušena, indeksi su zabeležili mešovite rezultate, a najbolji učinak imale su akcije sevojničkog Jedinstva.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 5,3 miliona dinara (45,3 hiljade evra).

Indeks BELEX 15 je oslabio za 0,1 odsto na 775,66 poena, dok je BELEXlajn u isto tolikom procentu ojačao na 1.650,38 poena, prenosi Tanjug.

U fokusu investitora bilo je proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna. Akcije tog društva su bile najveći dobitnik sa rastom cene od skoro 3,7 odsto na 8.500 dinara, a ujedno su ostvarile i najveći promet u iznosu oko 0,9 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je, s druge strane, jedina registrovala pad vrednost za 1,5 procenata na 601 dinar, uz realizaciju od 0,5 miliona dinara.

Akcijama „Dunav osiguranja“ je trgovano za 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 3.650 dinara, a približno isti promet je imao i gornjomilanovački Metalac, koji se takođe zadržao na ranijem cenovnom nivou od 1.900 dinara.

Snažno je porasla preferencijalna akcija duvanske industrije „Philip Morris“, za 3,5 procenata na 7.449 dinara, ali je zabeležila slab promet.

Na MTP tržištu je poljoprivredno preduzeće Miletić iz Srpskog Miletića isprometovano za 1,0 milion dinara po ceni od 4.000 dinara, zanemarljivo nižoj nego na prošloj sesiji.

Akcije preduzeća Autotehna iz Topole prodate su, u blok transakciji, za gotovo 2,6 miliona dinara po ceni od 115 dinara po komadu.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 12,24 odsto, u kupovini 18,09 procenata, a u prodaji 6,38 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...