Privrednike iz UAE privlači i zdravstveni turizam

Investitori iz Emirata zainteresovani za ulaganje u banje Srbije

BiznisSrbijaTurizamVesti

2.11.2021 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Investitori iz Emirata zainteresovani za ulaganje u banje Srbije Investitori iz Emirata zainteresovani za ulaganje u banje Srbije
Privrednici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji već ulažu u srpsku privredu žele da prošire investicije u Srbiji, a posebno su zainteresovani za banjski i... Investitori iz Emirata zainteresovani za ulaganje u banje Srbije

Privrednici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji već ulažu u srpsku privredu žele da prošire investicije u Srbiji, a posebno su zainteresovani za banjski i zdarvstveni turizam, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, uoči Investicione konferencije koja se održava na Paviljonu Srbije u okviru Svetske izložbe Expo 2020 Dubai.

On je rekao da je to prva od pet investicionih konferencija koje realizuje Vlada Srbije, te Razvojna agencija Srbije uz podršku Privredne komore Srbije, da se očekuje veliki broj poslovnih sastanaka i da je ponosan što je više od 150 privrednika iz 77 kompanija iz Srbije doputovalo u Dubai u okviru treće tematske nedelje posvećene urbanom i ruralnom razvoju.

Kako je istakuto na prvoj investicionoj konferenciji „Invest in Serbia: Real Estate“, Srbija je atraktivna destinacija za investiranje, a sektor nekretnina nudi brojne mogućnosti za dalja ulaganja i razvoj, što je šansa za ulagače, ne samo iz UAE regiona, već iz celog sveta.

Cilj je da privlačenjem novih investitora Srbija nastavi investicioni ciklus, sa pre svega visokotehnološkim i naprednim investicionim projektima, koji donose brži rast BDP-a i dalji razvoj ekonomije, navode u PKS.

Veliki broj kompanija i potencijalnih investitora prisustvao je investicionoj konferenciji na kojoj su prezentovani aspekti i prilike za ulaganja u izgradnju komercijalnih real estate projekata, industrijskih i ritejl parkova u našoj zemlji.

Konferenciju je zvanično otvorila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija i generalna komesarka Republike Srbije za Expo Dubai, Tatjana Matić koja je istakla da veruje da će ova prva investiciona konferencija rezultirati novim ulaganjima u Srbiju u pomenutom sektoru i ugovaranjem mnogih poslova i saradnji.

  • BOLEK

    3.12.2022 #1 Author

    Videli su koliko si vredne i lekovite banje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...