Razgovori o saradnji u energetici i inovacijama

Investitori iz Kuvajta i Južne Koreje zainteresovani za Crnu Goru

InvesticijeRegionVesti

19.1.2023 16:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Investitori iz Kuvajta i Južne Koreje zainteresovani za Crnu Goru Investitori iz Kuvajta i Južne Koreje zainteresovani za Crnu Goru
Premijer Crne Gore Dritan Abazović razgovarao je na Svetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu sa investitorima iz Kuvajta i Južne Koreje o investicijama u... Investitori iz Kuvajta i Južne Koreje zainteresovani za Crnu Goru

Premijer Crne Gore Dritan Abazović razgovarao je na Svetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu sa investitorima iz Kuvajta i Južne Koreje o investicijama u sektorima energetike i inovacijama, i ocenio da Crna Gora treba da iskoristi te razvojne šanse.

„Kada je reč o sastanku sa predsednikom Južne Koreje, desete ekonomije u svetu, i sa brojnim kompanijama i direktorom kompanije Hyundai, mislim da je želja Južne Koreje da bude prisutna u ovom delu Evrope, naročito u zemljama poput Crne Gore zaista enormna i da mi to moramo iskoristiti“, smatra Abazović, a prenosi Mina.

On je u izjavi povodom aktivnosti na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu istakao da Crna Gora mora da ima gotove projekte koji bi mogli da se realizuju u određenom periodu.

„Razgovarali smo o energetici, ali i o inovacijama. To je ono što interesuje Južnu Koreju. Bilo je reči o Aerodromima Crne Gore, pri čemu u ovom trenutku nemamo konačnu odluku oko toga, ali je važno da se nova tržišta pojavljuju“, ocenio je Abazović.

Kada je reč o velikoj kompaniji koja se bavi avijacijom, naveo je da je u fokusu treći aerodrom u Crnoj Gori.

„Mislim da bi najbolje rešenje bilo da stavimo u pogon aerodrom u Beranama ili Nikšiću. Ne odustajemo od onih planova da aktiviramo treći aerodrom u Crnoj Gori, bez obzira da li bi on bio za putnički ili kargo saobraćaj“, naglasio je Abazović.

Ocenio da je razvoj infrastrukture avio-saobraćaja u Crnoj Gori strateška krucijalna grana budućeg razvoja i smatra da su pretpostavke za otvaranje jednog takvog biznisa zaista dobre, te da Crna Gora takvu šansu može da iskoristi.

Abazović smatra da je Daleki istok razvojna šansa Crne Gore, jer je mala zemlja sa malim brojem putnika koji bi došli iz velikih zemalja, kakve su zemlje na Dalekom istoku, to bi napravilo značajni pozitivni uticaj u Crnoj Gori.

„Razgovarali smo i sa jednom kompanijom koja se bavi marketingom, naročito marketingom u turizmu i predstavljanje Crne Gore i simpatije koje država ima, ne samo kod investitora i kompanija nego i politički koje mi osećamo u Davosu, moramo da iskoristimo“, poručio je Abazović.

On je najavio da će možda i ključni sastanak biti sa predsednikom Azerbejdžana, koji treba da se nadoveže na sastanak koji su već imali sa premijerom Hrvatske o tome kako gasovod treba da prođe kroz Luku Bar ka Evropskoj uniji (EU).

  • TATJANA

    21.1.2023 #1 Author

    Imaju potencijal pa se može i ulagati

    Odgovori

  • Tina

    22.1.2023 #2 Author

    Verovatno oni vide ono sto drugi ne vide. Zato se I interesuju

    Odgovori

  • Bella

    29.1.2023 #3 Author

    Siromasno podrucje adakvatno za bogate i mocne zemlje

    Odgovori

  • FRUIT04

    12.2.2023 #4 Author

    Oce li ostati CG nesto od tog crnogorskog primorija.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...