poreska uprava bila aktivna tokom leta

Izvršene 102 kontrole na manifestacijama, 66 objekata nije izdavalo fiskalne račune

BiznisPoreziVesti

21.8.2023 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Izvršene 102 kontrole na manifestacijama, 66 objekata nije izdavalo fiskalne račune Izvršene 102 kontrole na manifestacijama, 66 objekata nije izdavalo fiskalne račune
Inspektori Poreske uprave izvršili su tokom leta 102 kontrole prometa preko fiskalnih uređaja na turističkim, kulturno-umetničkim, gastronomskim i sajamskim manifestacijama, a zbog neizdavanja fiskalnih... Izvršene 102 kontrole na manifestacijama, 66 objekata nije izdavalo fiskalne račune

Inspektori Poreske uprave izvršili su tokom leta 102 kontrole prometa preko fiskalnih uređaja na turističkim, kulturno-umetničkim, gastronomskim i sajamskim manifestacijama, a zbog neizdavanja fiskalnih računa u 66 slučajeva izrečena je zakonska mera zabrane obavljanja delatnosti, saopšteno je danas.

U saopštenju Poreska uprava navodi da to iznosi 64,71 odsto od ukupno izvršenih kontrola prometa.

„Samo u toku proteklih vikenda, na vrlo posećenim manifestacijama poput Sabora trubača u Guči, Nišvilu u Nišu, Tešnjarskim večerima u Valjevu i Danima piva u Zrenjaninu izvršeno je 19 kontrola i tom prilikom, usled utvrđenih nepravilnosti u 16 slučajeva izrečena je mera zabrane obavljanja delatnosti. U Guči i Valjevu zatvoreno je po pet objekata, u Zrenjaninu četiri i u Nišu dva“, navodi se u saopštenju koje je prenela Beta.

Poreska uprava ističe da, zahvaljujući alatima novog modela fiskalizacije, raspolaže sa svim neophodnim podacima o prometu u realnom vremenu na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Srbiji. Navela je da je na taj način, „uz primenu analize rizika i ciljanih kontrola, u mogućnosti da efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze“.

Кontrolama su, kako je navedeno, između ostalih, obuhvaćene i manifestacije u Beogradu: Beogradska zima, Burger fest, Beer Fest, Music Week, BG Noćni market, kao i sajmovi automobila, knjiga i kozmetike.

U Кačarevu je kontrola obavljena na Slaninijadi. U Turiji je kontrola obavljena na Кobasicijadi, a naveden je spisak i ostalih manifestacija obuhvaćenim kontrolom: u Novom Sadu -Sajam knjiga, Međunarodni poljoprivredni sajam i Festival vina Interfest, u Erdeviku Кulenijada, u Temerinu Pasuljijada, u Vrnjačkoj Banji Love Fest, u Zrenjaninu Dani piva, u Valjevu Tešnjarske večeri, u Guči Sabor trubača i u Nišu Nišvil džez festival.

  • SHALIMAR

    21.8.2023 #1 Author

    A oni kao to nisu znali,pa sada kontrola…

    Odgovori

  • SABRINA

    22.8.2023 #2 Author

    Treba odavno da se uvede neki red u prodaji proizvoda (pogotovo hrane i pića) na navedenim manifestacijama.

    Odgovori

  • Emilija

    22.8.2023 #3 Author

    Nek svako radi svoj posao posteno

    Odgovori

  • Lelica

    22.8.2023 #4 Author

    Nista neocekivano.

    Odgovori

  • Gaga

    27.8.2023 #5 Author

    Pa i jeste ocekivano

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...