Još jedna fabrika se pridružuje obustavi rada, nema napretka u pregovorima

Jača štrajk radnika u američkoj automobilskoj industriji

Vesti

19.9.2023 09:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Jača štrajk radnika u američkoj automobilskoj industriji Jača štrajk radnika u američkoj automobilskoj industriji
Sindikat Ujedinjenih radnika američke industrije automobila (UAW) najavio je dodatne štrajkove u General Motorsu ako sukobljene strane ne ostvare „ozbiljan napredak“ u pregovorima do... Jača štrajk radnika u američkoj automobilskoj industriji

Sindikat Ujedinjenih radnika američke industrije automobila (UAW) najavio je dodatne štrajkove u General Motorsu ako sukobljene strane ne ostvare „ozbiljan napredak“ u pregovorima do petka u podne, saopštio je predsednik strukovnog sindikata u SAD Šon Fejn (Shawn Fein).

Pridruživanje novih fabrika započetom štrajku nakon nedelju dana povećao bi broj radnika u obustavi rada iznad 12.700, piše Reuters.

Fejn je ranije rekao da sindikat planira da poveća obustave rada, u zavisnosti od negativnog razvoja pregovora sa kompanijama. Zvanična potrvda usledila je nakon sastanka sindikata sa svakim od proizvođača automobila ponaosob.

Predsednik UAW kaže da je sindikat spreman da “pojača pritisak” na proizvođače automobila.

Za razliku od prvobitnih uslova, Fejn je sad samo istakao da je potreban “ozbiljan napredak“ kako bi štrajk bio obustavljen. Portparol sindikata nije odmah odgovorio na komentar novinske agencije o tome šta to podrazumeva osim okvirnog dogovora.

Trenutno su u štrajku radnici iz GM-ove fabrike kamiona srednje veličine i kombija pune veličine u Ventzvilu u Misuriju; Fordova fabrika u Vejnu u Mičigenu i Stellantisova fabrika džipova u Toledu, Ohajo.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...