ukradeno 94 miliona dolara

Japanska kripto berza Liquid nova žrtva hakera

SvetVesti

19.8.2021 14:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Japanska kripto berza Liquid nova žrtva hakera Japanska kripto berza Liquid nova žrtva hakera
Japanska berza kriptovaluta Liquid postala je najnovija meta hakerskog napada. Njoj ukradena sredstva u vrednosti od oko 94 miliona dolara. „Sa žaljenjem izveštavamo da... Japanska kripto berza Liquid nova žrtva hakera

Japanska berza kriptovaluta Liquid postala je najnovija meta hakerskog napada. Njoj ukradena sredstva u vrednosti od oko 94 miliona dolara.

„Sa žaljenjem izveštavamo da su online novčanici korisnika na Liquid Global kompromitovani, a sredstva premeštamo u ‘hladne’ novčanike, koji nisu na internetu“, objavila je kompanija na društvenoj mreži Twitter i dodala da su depoziti i podizanje sredstava obustavljeni, prenosi Tanjug.

Iz japanske kompanije su poručili da prate kretanje i slanje ukradenih tokena u saradnji sa drugim berzama, radi zamrzavanja i povraćaja sredstava.

Londonska firma za analizu kripto tržišta, Elliptik, saopštila je da se na digitalnim adresama koje je Liquid identifikovao da pripadaju lopovima, ukupno nalazi više od 94 miliona dolara, od čega najveći pojedinačni deo, oko 45 miliona dolara, otpada na ethereum kriptovalutu.

Pre samo nedelju dana, kripto platforma Poly Network bila je u glavnim medijskim vestima zbog najveće do sada zabeležene krađe u kriptovalutama, vredne 610 miliona dolara, ali je nekoliko dana nakon pljačke ova kompanija saopštila da joj je haker vratio gotovo sav plen, pa mu je čak i ponudila posao.

Liquid je osnovan 2014. godine i opslužuje milione klijenata u više od 100 zemalja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...