i dalje ne može da pristupi računu na kojem ima više od 200 miliona dolara

Kompanija Poly Network ponudila posao hakeru koji ju je opljačkao

Hi-techLifestyleSvetVesti

18.8.2021 08:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kompanija Poly Network ponudila posao hakeru koji ju je opljačkao Kompanija Poly Network ponudila posao hakeru koji ju je opljačkao
Blokčejn platforma Poly Network, kojoj je nedavno u sajber proboju ukradeno 611 miliona dolara, navodno je ponudila hakeru koji stoji iza tog napada radno... Kompanija Poly Network ponudila posao hakeru koji ju je opljačkao

Blokčejn platforma Poly Network, kojoj je nedavno u sajber proboju ukradeno 611 miliona dolara, navodno je ponudila hakeru koji stoji iza tog napada radno mesto savetnika za IT bezbednost kompanije.

Ova kompanija za umrežavanje različitih blokčejn tehnologija i trgovanje kriptovalutama prošle nedelje je preko svog Twitter naloga izvestila o pljački koja se dogodila, identifikujući tri adrese na koje su navodno prebačena ukradena sredstva. Međutim, već narednog dana joj je vraćena skoro polovina ukradene imovine, a do sada su joj vraćeni svi digitalni tokeni, mada nedostaje još 33 miliona dolara.

„Da bismo zahvalili i ohrabrili hakera da nastavi da doprinosi unapređenju bezbednosti u svetu blokčejna zajedno sa našom kompanijom, srdačno ga pozivamo da bude glavni savetnik za bezbednost Poly Networka“, navodi se u saopštenju kompanije, izveštava CNBC.

Nakon prošlonedeljnog napada, kompanija i dalje ne može da pristupi sredstvima vrednim više od 200 miliona dolara, koja su zaključani na računu za koji je potrebna lozinka. Firma je navodno ponudila nagradu od 500.000 dolara za pomoć kako bi preuzela ostatak digitalnih tokena svojih korisnika, prenosi Russia Today.

U saopštenju Poly Network, hakera su nazvali imenom „gospodin Beli šešir“, što je izraz koji se koristi za moralne hakere koji napade izvode da bi otkrili slabe tačke u sistemima zbog kojih mogu da budu izloženi sajber napadima.

Kompanija navodno ne može da sprovede „znatnu nadogradnju sistema“ kako bi sprečila slične napade dok joj se ne vrate sva preostala sredstva.

Prema rečima neimenovanog izvora na koji se poziva CNBC, haker je rekao da će privatni ključ (lozinka) biti predata kada za to „svi budu spremni“.

  • Anna

    18.8.2021 #1 Author

    Pametno! On će izbeći zatvor a oni će dobiti stručnjska kakvog nemaju. I svi zadovoljni

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...