svakom po 53.965 dinara

Jednokratna pomoć bivšim radnicima Geoxa

SrbijaVesti

14.8.2021 09:01 Autor: Gordana Bulatović 0

Jednokratna pomoć bivšim radnicima Geoxa Jednokratna pomoć bivšim radnicima Geoxa
Vlada Srbije usvojila je na sednici u petak Zaključak kojim se odobravaju sredstva u ukupnom iznosu od 66.215.055 dinara za dodelu jednokratne pomoći u... Jednokratna pomoć bivšim radnicima Geoxa

Vlada Srbije usvojila je na sednici u petak Zaključak kojim se odobravaju sredstva u ukupnom iznosu od 66.215.055 dinara za dodelu jednokratne pomoći u visini od po 53.965 dinara za ukupno 1.227 bivših radnika u fabrici obuće Geox u Vranju.

Sredstva su namenjena bivšim radnicima koji žive na teritorijama gradova Vranja, Niša i Kragujevca, odnosno na teritorijama opština Bujanovac, Knjaževac i Vladičin Han, saopšteno je iz Ministarstva finansija, preneo je Tanjug.

Ova sredstva opredeljena su Zakonom o budžetu Republike Srbije, a u petak je počela isplata preko centara za socijalni rad u navedenim gradovima i opštinama.

„Kao što je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obećao prošle nedelje, bivši radnici u Geoxu dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od po 53.965 dinara, jer smo smatrali da je važno da im što brže pomognemo da prebrode period do novog zapošljavanja“, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Podsetimo, kompanija Geox obavestila je radnike početkom avgusta da je doneta odluka o pokretanju postupka likvidacije i gašenja društva.

Agencija za privredne registre (APR) objavila je na svom sajtu odluku italijanske kompanije Geox o pokretanju likvidacije svog preduzeća Technic development doo preko koga je u Vranju proizvodila obuću. U dokumentu je navedeno da je odluka o likvidaciji doneta 2. avgusta ove godine, dok je APR rešenje o pokretanju likvidacionog postupka doneo 5. avgusta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...