Podnošenje prijava od 24. januara do 23. februara

Kako do bespovratnih sredstava za konkurentnu poljoprivredu?

AgrobiznisBiznisInvesticijeNovacSrbijaVesti

18.1.2022 10:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Kako do bespovratnih sredstava za konkurentnu poljoprivredu? Kako do bespovratnih sredstava za konkurentnu poljoprivredu?
Uprava za agrarna plaćana saopštila je da je raspisan Drugi javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru... Kako do bespovratnih sredstava za konkurentnu poljoprivredu?

Uprava za agrarna plaćana saopštila je da je raspisan Drugi javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu Srbije u 2022. godini.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisalo je Drugi javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu Srbije u 2022. godini.

Kako se navodi, predmet ovog poziva su investicije i prihvatljivi troškovi koji se odnose na unapređenje konkurentnosti primarne stočarske proizvodnje, i to u oblastima proizvodnje mleka, proizvodnje mesa, pčelarstva i akvakulture.

„Za sprovođenje ovog projekta, opredeljena su sredstva u iznosu od 360 miliona dinara. Ukupna vrednost investicija u individualnom poslovnom planu iznosi u dinarskoj protivrednosti od 20.000 do 50.000 evra, tj. minimalni iznos bespovratnih sredstava od 10.000 do 25.000 evra“, piše na sajtu Uprave.

Dodaje se da „Projekat konkurentne poljoprivrede u Srbiji“ predstavlja zajedničku inicijativu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Svetske banke, koji uvode nov model finansiranja, kako bi se osnažili mikro, mali i srednji poljoprivredni proizvođači i preduzeća, a unapredila poljoprivredna proizvodnja i konkurentnost.

„Projekat pruža mogućnost korisnicima dobijanja bespovratnih sredstva u iznosu od 50 odsto od ukupne vrednosti investicije, sa pripadajućim porezima, 40 procenata kreditnog finansiranja u saradnji sa poslovnim bankama, uz svega 10 odsto sopstvenog učešća“, objasnili su iz institucija koje stoje iza Javnog poziva.

Detaljnija specifikacija prihvatljivih troškova, za koje se odobravaju podsticaji, i ostali detalji, mogu se naći u tekstu Javnog poziva, kao i u pozivu za privatne konsultante.

Rok za podnošenje prijava je od 24. januara do 23. februara.

  • VERA

    18.1.2022 #1 Author

    Povecati ove podsticaje, jer su stocari najvise pogodjeni uvozom mesa i nelojalnom konkurencijom.

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    18.1.2022 #2 Author

    treba vise da se ulaže u poljoprivredu jer zdrava hrana je luksuz
    kod nas je jos uvek ima, pomozite seljaku da opstane

    Odgovori

  • DANIJELA

    18.1.2022 #3 Author

    Poljoprivreda grana privrede koja je jako vazna i treba omoguciti ljudima koji zele time da se bave da to mogu da rade na sto laksi nacin.

    Odgovori

  • Emilija

    19.1.2022 #4 Author

    Dobro je da se ulaze u poljoprivredu!

    Odgovori

  • MAŠA

    26.2.2023 #5 Author

    Uvek je dobro ulagati u poljoprivredu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...