Redovno godišnje istraživanje Infostuda

Kandidati za posao izbegavaju kompanije koje ne daju povratnu informaciju

AnalizaPreduzetnikSrbijaVesti

13.12.2021 15:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kandidati za posao izbegavaju kompanije koje ne daju povratnu informaciju Kandidati za posao izbegavaju kompanije koje ne daju povratnu informaciju
Čak 87 odsto ispitanih kandidata u najnovijem istraživanju koje je sporveo Infostud reklo je da nije dobilo povratnu informaciju od poslodavca o ishodu selekcije... Kandidati za posao izbegavaju kompanije koje ne daju povratnu informaciju

Čak 87 odsto ispitanih kandidata u najnovijem istraživanju koje je sporveo Infostud reklo je da nije dobilo povratnu informaciju od poslodavca o ishodu selekcije za posao, zbog čega gotovo polovina kandidata poručuje da će ubuduće izbegavati prijavljivanje u tim kompanijama.

U istraživanju pod nazivom „Oceni put do posla“, kandidati su vrednovali proces selekcije i regrutacije u oglasima preko kojih su konkurisali tokom godine na izmaku.

Kandidati su i ove godine dali svoj sud ocenama od jedan do pet za način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

U okviru istraživanja svoj stav je iskazalo 23.824 kandidata na 28.615 konkursa, od strane 7.697 pojedinačnih poslodavaca.

Izostanak povratne informacije o ishodu selekcije godinama unazad ima najlošiju prosečnu ocenu, gde je do 2020. godine postojala tendencija poboljšanja, kažu iz Infostuda.

Međutim, od prošle godine, izostanak povratne informacije je ponovo u porastu, te je ona izostala čak kod 87 odsto ispitanih kandidata koji su ovaj segment ocenili prosečnom ocenom 1,5.

Stiče se utisak, navode iz Infostuda, da poslodavci ne mare za utisak kojim ovim postupkom ostavljaju na kandidate koji su u prethodnim istraživanjima naveli da će ubuduće izbegavati prijavljivanje u tim kompanijama (47 odsto), svaki četvrti će nagativno komentarisati porodici i prijateljima, a čak devet odsto je navelo i radikalni potez izbegavanje svih proizvoda i usluga te kompanije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...