Vlada Srbije objavila spisak epidemioloških mera koje važe od ponedeljka, 5. aprila

Ko može da radi, dokle je radno vreme i šta je dozvoljeno, a šta zabranjeno u baštama kafića

IzdvajamoSrbijaVesti

4.4.2021 19:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Ko može da radi, dokle je radno vreme i šta je dozvoljeno, a šta zabranjeno u baštama kafića Ko može da radi, dokle je radno vreme i šta je dozvoljeno, a šta zabranjeno u baštama kafića
Krizni štab za zaštitu od zarazne bolesti Covid-19 predložio je nove mere za suzbijanje epidemije koje će važiti od ponedeljka 5. aprila od 6.00... Ko može da radi, dokle je radno vreme i šta je dozvoljeno, a šta zabranjeno u baštama kafića

Krizni štab za zaštitu od zarazne bolesti Covid-19 predložio je nove mere za suzbijanje epidemije koje će važiti od ponedeljka 5. aprila od 6.00 sati ujutro, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Bitna novina jeste da svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen imaju jedinstveno dozvoljeno radno vreme od 6.00 sati ujutro do 22.00 sata.

Ugostiteljskim objektima sa baštom od ponedeljka je dozvoljen rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje, između ostalog, podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom, uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Zabranjeno je izvođenje scensko-muzičkog programa (živa muzika u baštama).

Kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića bez obzira na to da li imaju ili nemaju baštu, dok dostava ostaje dozvoljena 24 sata dnevno sedam dana u nedelji.

Još ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu.

I dalje je na snazi mera da svi objekti moraju da obezbede poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu. Izuzetak su fitnes klubovi, spa-centri, teretane i slično, gde mora biti obezbeđeno 16 kvadratnih metara po osobi.

U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni.

Vlada Srbije napominje da će od ponedeljka ujutro biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritorije cele Srbije.

Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije, veterinarske ambulantne i slično mogu raditi non-stop svakog dana, kao i do sada.

Vlada Srbije i ovim putem još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana.

Sve mere uvode se radi zaštite zdravlja stanovnika i svođenja socijalnih kontakata na minimum, ali do konačne pobede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu.

Vakcinacija protiv zarazne bolesti Covid-19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu i u narednim danima.

  • GocaBG

    4.4.2021 #1 Author

    Ovo vec ima smisla…

    Odgovori

  • Anna

    5.4.2021 #2 Author

    Konačno su pustili ljude da rade. I oni moraju da zarade svoje plate. A ako negde postoji opasnost od zaraze to je u vozilima gradskog saobraćajnog.

    Odgovori

  • NINICA

    4.6.2022 #3 Author

    Ima smisla . Jer je i gradski prevoz opasan u doba korone…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...