Novi MacBook Pro bez poluprovodnika Intel

Kompanija Apple predstavila nove čipove

Hi-techLifestyleSvetVesti

19.10.2021 09:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kompanija Apple predstavila nove čipove Kompanija Apple predstavila nove čipove
Kompanija Apple predstavila je nove čipove sopstvene proizvodnje koji su namenjeni za MacBook Pro računare. Novi čipovi M1 Pro i M1 Mac za 70... Kompanija Apple predstavila nove čipove

Kompanija Apple predstavila je nove čipove sopstvene proizvodnje koji su namenjeni za MacBook Pro računare. Novi čipovi M1 Pro i M1 Mac za 70 odsto su brži od svog prethodnika M1. Nove komponente omogućiće kompaniji prelazak na sopstvene čipove, umesto onih koje je do sada proizvodila kompanija Intel.

Apple je prošle godine započeo tranziciju na M1 silikonske čipove vlastite proizvodnje u jeftinijim verzijama Mac računara. Novi čipovi, međutim, predstavljaju smeliji potez, čiji je cilj da nadmaši Intelove proizvode najboljih performansi, prenosi BNN Bloomberg.

Novi čipovi sadrže 10 procesornih jezgra u odnosu na osam u čipu M1. Apple takođe poboljšava grafičke performanse za M1 Pro i M1 Mac, koji imaju 16, odnosno 32 grafička jezgra. Grafičke performanse M1 Mac su četiri puta brže nego na kod M1 i 13 puta brže od ranijih Intel modela.

Rukovodioci Intela navode da njihova kompanija nije odustala od ideje da Mac računari ponovo rade sa njihovim procesorima, ali su naveli da najpre moraju da nadmaše Apple u proizvodnji čipova, prenosi Macrumors. Apple je u junu prošle godine najavio prelazak sa Intelovih na sopstvene čipove, za šta je potrebno oko dve godine.

Pored novih čipova, kompanija Apple predstavila je u ponedeljak i svoje najnovije audio proizvode, kao i redizajnirani laptop računar MacBook Pro sa većim ekranom, MagSafe punjenjem i boljom rezolucijom.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...