Produžen rok poslodavcima za oglašavanje radnih pozicija u okviru programa “Moja prva plata”

Kompanije najviše traže mlade sa srednjom stručnom spremom

Moja firmaPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

20.9.2021 14:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanije najviše traže mlade sa srednjom stručnom spremom Kompanije najviše traže mlade sa srednjom stručnom spremom
Zbog velikog broja pristiglih prijava i velikog interesovanja kompanija, rok za poslodavce da oglase radne pozicije u drugom ciklusu programa „Moja prva plata“ produžen... Kompanije najviše traže mlade sa srednjom stručnom spremom

Zbog velikog broja pristiglih prijava i velikog interesovanja kompanija, rok za poslodavce da oglase radne pozicije u drugom ciklusu programa „Moja prva plata“ produžen je do 23. septembra.

“Umesto do 20. septembra sada poslodavci do četvrtka, 23. septembra mogu na zvaničnom sajtu da oglase konkretne radne pozicije na kojima će, uz subvencije države, osposobljavati mlade kandidate, sa mogućnošću da ih, nakon devet meseci obuke, prime u radni odnos”, navode u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Program „Moja prva plata“, u drugom ciklusu, omogućiće da oko 10.000 mladih u Srbiji, bez radnog iskustva, do 30 godina starosti sa srednjim i visokim obrazovanjem stekne prvo radno iskustvo.

Prema do sada pristiglim prijavama, najzastupljenije su pozicije za mlade sa srednjim obrazovanjem – trgovci, ugostitelji, administrativni radnici, ali su traženi i inženjeri, tehnolozi, lekari, IT stručnjaci, objašnjavaju u NZS.

Najviše je preduzetnika i mikro kompanija koji su zainteresovani da, uz subvencije države i učešće u programu „Moja prva plata“, obuče i zaposle nove kadrove. Ceo proces je digitalizovan i selekcija se vrši online.

Program je šansa za poslodavce da novim zapošljavanjem povećaju obim poslovanja, investiraju u razvoj ljudskih resursa i uz manje troškove, unaprede postojeće timove.

Sam program „Moja prva plata“ traje devet meseci, država je mladima obezbedila mesečnu naknadu od 22.000 dinara za one koji konkurišu sa završenom srednjom skolom i 26.000 dinara za one sa visokim obrazovanjem.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...