bolja virtuelna komunikacija

Lansirani sateliti za globalno poboljšanje brzine interneta

Hi-techLifestyleSvetVestiZanimljivosti

29.12.2021 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Lansirani sateliti za globalno poboljšanje brzine interneta Lansirani sateliti za globalno poboljšanje brzine interneta
Tehnološka kompanija OneWeb iz Velike Britanije lansirala je 36 komunikacionih satelita u svemir sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu. OneWeb je uz podršku indijske kompanije... Lansirani sateliti za globalno poboljšanje brzine interneta

Tehnološka kompanija OneWeb iz Velike Britanije lansirala je 36 komunikacionih satelita u svemir sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu.

OneWeb je uz podršku indijske kompanije Bharti Enterprises, lansirao satelite u orbitu kao deo svojih planova za pružanje globalnog pristupa internetu velike brzine, objavio je Easterneye.com.

„Launch #12 predstavlja poslednje u nizu od osam lansiranja koje je OneWeb zakazao za 2021. godinu sa partnerima za lansiranje Arianespace“, saopštila je kompanija na svojoj veb stranici.

Francuska kompanija za globalno lansiranje Arianespace, OneWeb i ruska svemirska agencija Roskosmos emitovale su lansiranje.

Ranije ove godine, OneWeb je rekao da će lansiranje sa ruskog Dalekog istoka omogućiti povezivanje svuda severno od 50 stepeni geografske širine.

OneWeb je naveo Ujedinjeno Kraljevstvo, Aljasku, Severnu Evropu, Grenland, Island, kontinentalne Sjedinjene Američke Države, Arktička mora i Kanadu kao oblasti kojima bi trebalo ponuditi punu povezanost.

Novinska agencija Interfaks je saopštila da će sateliti, lansirani raketom Soyuz-2.1b, biti razdvojeni u fazama.

OneWeb je nastavio letove prošlog decembra nakon što je izašao iz zaštite od bankrota sa milijardu dolara (740 miliona funti) ulaganja u kapital od konzorcijuma britanske vlade i Bharti Enterprises, njegovih novih vlasnika.

Takođe je dobio investicije od japanske Softbanke i Eutelsat Communications-a, kao i dalje finansiranje od Bhart-ija. OneWeb je ukupno obezbedio 2,4 milijarde dolara (1,78 milijardi funti).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...