Otvaranje kompanije u martu

Leskovački Erenli planira da zaposli 100 radnika

SrbijaVesti

12.2.2024 09:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Leskovački Erenli planira da zaposli 100 radnika Leskovački Erenli planira da zaposli 100 radnika
Kompanija Erenli od sredine marta bi trebalo u Leskovcu da zaposli 100 radnika, istaknuto je na sastanku koji su održali gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović... Leskovački Erenli planira da zaposli 100 radnika

Kompanija Erenli od sredine marta bi trebalo u Leskovcu da zaposli 100 radnika, istaknuto je na sastanku koji su održali gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i načelnika Gradske uprave Miloš Cvetanović sa rukovodstvom ove turske kompanije, objavila je eKapija.

Sastanku su prisustvovali vlasnik kompanije Kaučuk Husein Eren, direktor Fikret Ajnibal i zastupnik Zoran Rajković.

Kako je istaknuto, razgovaralo se o izdavanju upotrebne dozvole za objekat fabrike i o zvaničnom početku rada kompanije koja trenutno zapošljava oko 60 radnika, a očekuje se da upravo do zvaničnog otvaranja, za šta je rok sredina marta, bude zaposleno pomenutih dodatnih 100 radnika.

U junu prošle godine Fikret Ajnibal je rekao da će fabrika u Zelenoj zoni biti otvorena krajem avgusta ili početkom septembra i tada je u bilo planu upošljavanje dodatnih radnika.

Kompaniji Erenli, koja posluje u Leskovcu, država Srbija dodelila 3,78 miliona evra podsticaja za izgradnju pogona za proizvodnju sistema za cirkulaciju u automobilskoj industriji.

Erenli se ugovorom obavezao da zaposli najmanje 338 novih radnika na neodređeno vreme do kraja 2025. godine, kao i da u istom roku izvrši ulaganje u materijalna i nematerijalna sredstva firme od najmanje 16,6 miliona evra.

Iz sopstvenih sredstava mora biti finansirano 25 odsto vrednosti ulaganja.

Turskoj kompaniji Erenli je prethodno za izgradnju pogona bez naknade dodeljeno državno zemljište od 67.469 kvadrata u Leskovcu, podseća eKapija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...