francuski predsednik ne veruje u statistiku rusije

Makron: Ruska ekonomija veoma ugrožena ratom, zvanični podaci su propaganda

SvetVesti

21.2.2023 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Makron: Ruska ekonomija veoma ugrožena ratom, zvanični podaci su propaganda Makron: Ruska ekonomija veoma ugrožena ratom, zvanični podaci su propaganda
Francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) ocenio je u utorak da je ruska privreda veoma ugrožena ratom u Ukrajini i dodao da ne veruje... Makron: Ruska ekonomija veoma ugrožena ratom, zvanični podaci su propaganda

Francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) ocenio je u utorak da je ruska privreda veoma ugrožena ratom u Ukrajini i dodao da ne veruje u zvanične ruske podatke smatrajući ih propagandom.

Makron, koji je danas bio u poseti u Renžisu kod Pariza, rekao je da ne veruje u podatke o smanjenju ruskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za samo 2,1 odsto 2022. godine.

„Oni (Rusi) kažu da je minus dva odsto, ja kažem da je to mnogo više“, rekao je Makron.

Po njegovim rečima, Rusi zarađuju od gasa koji prodaju drugima, ali ostatak privrede mnogo pati. „Tako da uopšte ne verujem u te podatke“, dodao je Makron.

„Ruska statistika je propaganda. To je zemlja koja više nije demokratska, slobodna zemlja, sa nezavisnim (statističkim) institutom“, ocenio je predsednik Francuske.

Po podacima ruske Agencije za statistiku (Rosstat) objavljenim u ponedeljak, ruski BDP se smanjio za 2,1 odsto u 2022, pri čemu čini da je ekonomija otpornija nego što se očekivalo na uticaj teških zapadnih sankcija zbog agresije Moskve na Ukrajinu.

Makron je rekao da su „stotine hiljada mladih otišle da ne bi bili mobilisane“ i da su Rusi „izgubili mnogo prilika“ sa ekonomske tačke gledišta.

  • Jovana24

    21.2.2023 #1 Author

    …niti se veruje njemu , dok stotine ljudi na ulicama protestuje.

    Odgovori

  • TATJANA

    22.2.2023 #2 Author

    O čemu priča ovaj covek

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    22.2.2023 #3 Author

    Jeste , Amerika i Evropa su bas demokratske zemlje, kada bi neko pitao narod ovih zemalja sigurna sam da većina ne bi podržala ovo pumpanje Ukrajine oružjem sa zapada

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...