MASK HTEO DA PRODA TESLU U kompaniji Apple mu se smejali

Hi-techLifestyleSvetVesti

23.12.2020 09:32 Autor: Marko Miladinović 1

MASK HTEO DA PRODA TESLU U kompaniji Apple mu se smejali MASK HTEO DA PRODA TESLU U kompaniji Apple mu se smejali
IT tajkun Ilon Mask (Elon Musk) kaže da je pokušao da ponudi Teslu izvršnom direktoru kompanije Apple Timu Kuku (Tim Cook), i to ne... MASK HTEO DA PRODA TESLU U kompaniji Apple mu se smejali

IT tajkun Ilon Mask (Elon Musk) kaže da je pokušao da ponudi Teslu izvršnom direktoru kompanije Apple Timu Kuku (Tim Cook), i to ne na samom početku poslovanja, nego pre tri godine.

Mask objašnjava da je dobar deo 2017. godine proveo razmišljajući da odustane od svojih velikih planova, i naziva taj period „mračnim danima“ kompanije Tesla.

Bilo je nekoliko razloga za takav razvoj osećanja. U tom trenutku Tesla još uvek nije masovno proizvodila električna vozila, a svakako ne u obimu u kojem to čini danas. Kompanija je imala enormne troškove u vezi sa zastojem u proizvodnji takozvanog modela 3.

Ove pomalo neverovatne pojedinosti, objavio je sam Mask na svom Twitter profilu, podstaknut vešću da je Apple odlučio da se uključi u tržišnu trku sa električnim automobilima. Mask u svojim tvitovima tvrdi da Tim Kuk nije hteo ni da zakaže sastanak s njim, niti da uzme u obzir za razmatranje ponudu o kupovini kompanije Tesla, za jednu desetinu njene današnje vrednosti, odnosno 50 milijardi američkih dolara.  

Tesla u ovom trenutku vredi približno 500 milijardi dolara, a iako je vrednost njenih akcija u blagom padu, berzanski analitičari upozoravaju da je ona ipak naduvana i opasno se bliži teritoriji „investicionog mehura“, odnosno da aktuelnoj ceni možda preti i naglo survavanje.  

  • SUNCOKRET

    11.5.2022 #1 Author

    Zanimljiva priča, sreća prati hrabre a ne zicerase. Treba imati šahovsku pamet što baš nije lako.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...