Nemački proizvođač automobila povećao prognozu za drugu polovinu godine

Mercedes-Benz u drugom kvartalu beleži rezultate bolje od očekivanih

AutomobiliEUNovacVesti

27.7.2022 12:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Mercedes-Benz u drugom kvartalu beleži rezultate bolje od očekivanih Mercedes-Benz u drugom kvartalu beleži rezultate bolje od očekivanih
Automobilski gigant Mercedes-Benz podigao je svoju prognozu za ovu godinu, uz očekivanja da će mu novi modeli vozila omogućiti da zadovolji potražnju. Iz kompanije... Mercedes-Benz u drugom kvartalu beleži rezultate bolje od očekivanih

Automobilski gigant Mercedes-Benz podigao je svoju prognozu za ovu godinu, uz očekivanja da će mu novi modeli vozila omogućiti da zadovolji potražnju.

Iz kompanije naglašavaju da je broj narudžbina “solidan”, a potražnja za vozilima poput električnog modela EQS “zdrava i visokokvalitetna”. Pritom, navode i da je zarada kompanije u drugom kvartalu bolja od očekivane, a uskoro će se u njenoj ponudi naći i nova verzija džipa koja bi trebalo da privuče više kupaca, piše Bloomberg.

Kretanje vrednosti akcije Mercedes Benz Group u poslednjih šest meseci/Izvor: TradingView

Najveći proizvođač luksuznih automobila na svetu očekuje da će grupacija profitirati neznatno više u odnosu na prošlu godinu, dok će obrt od proizvodnje automobila biti između 12 i 14 odsto.

Vrednost akcija kompanije porasla je 2,2 odsto na trgovanju u Frankfurtu, pa su tako gubici koje beleži od početka godine smanjeni na 18 odsto.

Kako gasna kriza ne bi uticala na proizvodnju, u nemačkoj kompaniji su preduzeli određene korake, pa tako fabrika u Sindelfingenu, u kojoj se proizvode luksuzna vozila S klase i Maybach modeli, više ne koristi prirodni gas u pogonu.

Ukoliko dođe do nestašice gasa, kompanija će nastaviti da posluje bez problema sa polovinom svojih zaliha, pod uslovom da joj nemačke vlasti dozvole da napravi preraspodelu goriva u fabrikama u zemlji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...