važno je da se stabilizuje tržište

Mihajlović: Inspekcije proveravaju poštovanje ograničenja cene peleta

BiznisSrbijaU fokusuVesti

12.8.2022 14:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Mihajlović: Inspekcije proveravaju poštovanje ograničenja cene peleta Mihajlović: Inspekcije proveravaju poštovanje ograničenja cene peleta
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da su nadležne inspekcije započele kontrolu prodavaca peleta i ogrevnog drveta, kao i da će... Mihajlović: Inspekcije proveravaju poštovanje ograničenja cene peleta

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da su nadležne inspekcije započele kontrolu prodavaca peleta i ogrevnog drveta, kao i da će biti kontrolisani i proizvođači kako bi se stabilizovalo tržište.

„U četvrtak, 11. avgusta je izvršena kontrola prodavaca peleta i ogrevnog drveta u više gradova i opština u Nišu, Leskovcu, Pirotu, Kraljevu, Majdanpeku i Ivanjici, gde je utvrđeno da je samo 13 njih imalo sve što je potrebno za legalnu prodaju“, rekla je ona, saopštilo je ministarstvo.

Takođe, kako je dodala, osim prodavaca, kontrolisaće se i proizvođači, a poreska uprava će krenuti sa kontrolom peletara u narednim danima, jer je suštinski važno da se stabilizuje tržište i da građani mogu da kupe sve što im je potrebno, prenela je agencija Beta.

„Jako je važno da u energetskom bilansu, pored toga što vodimo računa o tome da imamo dovoljno električne, toplotne energije, gasa, nafte i naftnih derivata, vodimo računa i o tome da domaćinstva u Srbiji koja koriste pelet ili ogrevno drvo imaju ove energente. Država je, imajući u vidu da više od 110.000 domaćinstava koristi pelet, a više od 700.000 ogrevno drvo, i da to nije bilo dovoljno, ograničila cenu na 320 evra po toni peleta, zabranila izvoz drveta i peleta, ali pošto postoji zastoj u lancu, inspekcije su počele da kontrolišu“, rekla je Mihajlović .

  • MarijaS

    12.8.2022 #1 Author

    Svaka čast

    Odgovori

  • TATJANA

    12.8.2022 #2 Author

    Tako i treba

    Odgovori

  • SNEZANA

    13.8.2022 #3 Author

    I treba sve to se kontrolise

    Odgovori

  • VERA

    13.8.2022 #4 Author

    Sve je poskupelo ali ako se neko greje na pelet onda.mora da postiji fiksna cena.

    Odgovori

  • Milovan94

    14.8.2022 #5 Author

    Nadam se da i inspekcija radi sve kako treba

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    14.8.2022 #6 Author

    Nenormalno su podigli cene. Neki čak i neće da prodaju nego čuvaju jer je plan da cene uskoro budu još veće!

    Odgovori

  • LUKA

    14.8.2022 #7 Author

    Samo da rade po protokolu

    Odgovori

  • IVAN

    18.11.2022 #8 Author

    cena paprena luksuz je grejati se peletom.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...