kreditiranje investicija, a ne potrošnje

Ministar finansija negira da se Srbija preterano zadužuje

SrbijaVesti

27.5.2024 10:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ministar finansija negira da se Srbija preterano zadužuje Ministar finansija negira da se Srbija preterano zadužuje
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da su „besmisleni komentari“ opozicije o prezaduživanju Srbije. Mali je rekao da srpski javni dug raste, ali... Ministar finansija negira da se Srbija preterano zadužuje

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da su „besmisleni komentari“ opozicije o prezaduživanju Srbije. Mali je rekao da srpski javni dug raste, ali manje nego bruto domaći proizvod (BDP), kao i da se Srbija „zadužuje za investicije, a ne za potrošnju“, prenosi Beta.

On je kazao da javni dug iznosi 47,6 odsto BDP-a Srbije što je, po njegovim rečima, manji procenat nego u Evropi.

Povodom gradnje Nacionalnog stadiona u Beogradu zbog organizovanja Međunarodne izložbe EXPO 2027, Mali je kazao da je to primer podsticaja razvoja privatnog sektora. „Ogromni su pozitivni efekti za našu ekonomiju, i direktni i indirektni. To se zove investicija koja je sidro“, rekao je.

Dodao je da će izgradnjom Nacionalnog stadiona do 1.000 hektara okolnog zemljišta biti predmet investicija privatnog sektora, što je, po njegovim rečima, slučaj i na Makiškom polju gde će se graditi stanica metroa.

„Beograd je 40 odsto srpskog BDP-a“, rekao je Mali govoreći o značaju gradskih i lokalnih izbora u glavnom gradu koji će se održati 2. juna.

 • Jj992

  27.5.2024 #1 Author

  Negira i Srbija njega pa nikom nista

  Odgovori

  • Aco

   27.5.2024 #2 Author

   Ti ga negiraš ali Srbija ne, da gaSrbija negira ne bi bio tu gde jeste.

   Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...