Kompanija osnovana u Beogradu sada broji više od 2.000 stručnjaka

Mistral Technologies postao deo HTEC grupacije

InovacijeInvesticijeNovacPoslovanjeVesti

2.9.2022 12:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Mistral Technologies postao deo HTEC grupacije Mistral Technologies postao deo HTEC grupacije
HTC Group, globalna kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, objavila je akviziciju kompanije Mistral Technologies, jedne od najvećih tehnoloških kompanija iz... Mistral Technologies postao deo HTEC grupacije

HTC Group, globalna kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, objavila je akviziciju kompanije Mistral Technologies, jedne od najvećih tehnoloških kompanija iz Bosne i Hercegovine.

Sa pridruživanjem Mistrala, kompanije sa impresivnim portfolijom klijenata, HTEC Group je sa skoro 600 zaposlenih sada najveća tehnološka kompanija u Bosni i Hercegovini. Na globalnom nivou, HTEC sada ima više od 2.000 stručnjaka, koji rade na razvoju digitalnih proizvoda i rešavanju najtežih inženjerskih izazova za vodeće svetske kompanije. 

Kompanija HTEC Group, osnovana u Beogradu 2008. godine, a danas sa sedištem u San Francisku i sa više od 20 razvojno-tehnoloških centara širom jugoistočne Evrope, strateški ulaže u organski rast i razvoj najboljih stručnjaka u ovom regionu, kaže se u kompanisjkom saopštenju.  

Osnivač i generalni direktor HTEC Group Aleksandar Čabrilo objašnjava da je akvizicija kompanije Mistral deo ambicioznog cilja izgradnje najveće tehnološke kompanije i najboljeg mesta za rad talenata u regionu. “Njihova posvećenost ljudima i građenju prilika za svoje timove, samo će dodatno da dobiju na snazi kao deo većeg tima sa ogromnim spektrom zanimljivih klijenata i tehnologija”, rekao je Čabrilo.

Omogućavanje talentima da rade na globalno najizazovnijim inženjerskim projektima uz stalni profesionalni razvoj, presudilo je, prema rečima Merseda Čamdžića, osnivača i generalnog direktora kompanije Mistral, za donošenje odluke da ova kompanija postane deo HTEC Group.

“Odlučili smo se za ovo partnerstvo kako bismo pružili HTEC Group podršku za nastavak građenja fantastičnog okruženja za rad IT zajednice u ovom regionu i kako bismo omogućili našim inženjerima rad na novim i izazovnim projektima za klijente sa Fortune 500 liste. Iako imamo dvanaest godina iskustva, preko 300 zaposlenih, višestruko nagrađivano radno okruženje i preko 30 renomiranih klijenata, spremni smo za novu fazu rasta kroz strateško partnerstvo sa HTEC Group,” zaključio je Čamdžić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...