Još jedna američka banka imala loš drugi kvartal

Morgan Stanley zabeležio pad profita za 30 odsto

BankeNovacSvetVesti

15.7.2022 08:55 Autor: Vladimir Jokanović 1

Morgan Stanley zabeležio pad profita za 30 odsto Morgan Stanley zabeležio pad profita za 30 odsto
Dobit banke Morgan Stanley pala je u drugom kvartalu tekuće godine za 30 odsto, što je prvi put ispod procene analitičara u poslednjih devet... Morgan Stanley zabeležio pad profita za 30 odsto

Dobit banke Morgan Stanley pala je u drugom kvartalu tekuće godine za 30 odsto, što je prvi put ispod procene analitičara u poslednjih devet kvartala, jer je njeno investiciono bankarstvo pretrpelo osetan pad u globalnom sklapanju poslova.

Bankarski sektor je potresen zbog rata u Ukrajini, cena nafte koje su bile više od 100 dolara po barelu i povećanja kamatne stope Federalnih rezervi, što je izazvalo strah od recesije, prenosi Reuters. Banka je ocenila da trenutne okolnosti ipak nisu tako loše kao u vreme finansijske krize 2008. godine.

Banka Morgan Stanley saopštila je da su prihodi od investicionog bankarsta pali za 55 odsto u drugom kvartalu tekuće godine. Akcije banke oslabile su u četvrtak po podne nakon objavljivanja izveštaja za 1,1 odsto, a od početka godine gotovo za četvrtinu.

Agresivna monetarna politika Feda u pokušaju da obuzda inflaciju uzburkala je globalna finansijska tržišta, a to je umanjilo apetite kompanija za sklapanje poslova i usporilo njihove napore da prikupe gotovinu kroz ponudu akcija i duga.

Prihodi banke Morgan Stanley od kapitala i fiksnih prihoda takođe su pali, za 86, odnosno za 49 procenata.

Banka je prijavila ukupni profit od 2,4 milijarde dolara ili 1,39 dolara po akciji za period od aprila do juna, dok je u istom periodu prošle godine profit banke iznosio 3,4 milijarde dolara ili 1,85 dolara po akciji.

Analitičari su očekivali profit od 1,53 dolara po akciji, prema podacima Refinitiva. Banka je takođe saopštila da je zabeležila trošak od 200 miliona dolara u vezi sa regulatornim pitanjima, dok je za kreditne gubitke u drugom kvartalu rezervisala 101 milion dolara.

  • Dragana

    15.7.2022 #1 Author

    Trziste se menja pa i poslovanje banaka

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...