Izraelski kapital iza investicije u beogradske nekretnine

Na mestu nekadašnjeg IMK kompleks sa 400 stanova

NekretnineVesti

30.1.2024 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Na mestu nekadašnjeg IMK kompleks sa 400 stanova Na mestu nekadašnjeg IMK kompleks sa 400 stanova
Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda oglasio je rani javni uvid u izmene i dopune plana detaljne regulacije područja Ade Huje (Zona... Na mestu nekadašnjeg IMK kompleks sa 400 stanova

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda oglasio je rani javni uvid u izmene i dopune plana detaljne regulacije područja Ade Huje (Zona A), opštine Stari grad i Palilula, za blok 4A1 a rani javni uvid trajaće do 12. februara.

Reč je o nekadašnjoj, devastiranoj fabrici beogradske Industrije metalnih konstrukcija u stečaju, koja se prostire na nešto više od pet hiljada kvadratnih metara.

Na lokaciji u zaleđu priobalja Dunava, oivičenoj ulicama Žorža Klemansoa sa severozapadne strane, Dunavskom sa južne strane i nekadašnjim pojasom železničkog zemljišta, a sada novoplaniranim linijskim parkom sa severoistočne strane, planirana je izgradnja mešovitog gradskog centra na 50.000 kvadratnih metara, sa 80 odsto stanova i 20 odsto komercijalnih sadržaja, objavila je eKapija.

Obuhvat planskog područja čine delovi katastarskih parcela 39/3 i 39/10, katastarska opština Stari grad.

U planu je izgradnja 400 stanova, na 40.000 kvadrata, za 1.200 stanovnika, i gradnja komercijalnih sadržaja na 10.000 kvadrata.

Za ovaj projekat doneto je i rešenje o nepristupanju izradi strateške procene uticaja na životnu sredinu.

Kao naručilac plana, odnosno investitor, navedena je firma IMK doo Beograd-Stari grad. U registru Agencije za privredne registre pominju se dve firme koje u svom nazivu sadrže ove pojmove – IMK nekretnine doo Beograd-Stari grad i IMK consulting&inženjering doo Beograd-Stari grad, obe u prinudnoj likvidaciji i obrisane iz registra 2019. godine.

Vlasnik obe ove firme je Dorćol Real estate development doo Beograd, čiji su zastupnici izraelski državljani, a ona je u vlasništvu kompanije Diabase Tavani doo Beograd-Stari grad, koja je 2021. kupila Industriju metalnih konstrukcija za 950 miliona dinara.

Diabase Tavani je pak u vlasništvu kiparske Silay Limited.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...