Ambiciozni planovi opštine Veliko Gradište

Na Srebrnom jezeru uskoro izgradnja novog hotela i 500 apartmana

BiznisInvesticijeNekretnineSrbijaTurizamVesti

7.12.2021 13:44 Autor: Stanislav Stanišić 5

Na Srebrnom jezeru uskoro izgradnja novog hotela i 500 apartmana Na Srebrnom jezeru uskoro izgradnja novog hotela i 500 apartmana
Na Srebrnom jezeru planira se intenzivna izgradnja hotelskih, apartmanskih i stambenih objekata radi povećanja turističkih kapaciteta, zbog sve većeg interesovanja za ovu destinaciju. Turistička... Na Srebrnom jezeru uskoro izgradnja novog hotela i 500 apartmana

Na Srebrnom jezeru planira se intenzivna izgradnja hotelskih, apartmanskih i stambenih objekata radi povećanja turističkih kapaciteta, zbog sve većeg interesovanja za ovu destinaciju.

Turistička ponuda Srebrnog jezera u narednom periodu biće obogaćena novim hotelom sa četiri zvezdice i sa više od 500 apartmana kroz devet urbanističkih projekata. Opština Veliko Gradište je planskim razvojem u poslednjoj deceniji uspela da privuče interesovanje investitora koji su prepoznali potencijal ovog dela Braničevskog okruga.

„U razvoj Srebrnog jezera uloženo je više od 200 milona evra privatnog kapitala u poslednjih deset godina, a potencijal je prepoznala i država tako da izgradnjom brze saobraćajnice Požarevac-Golubac očekujemo još veće interesovanje posetilaca i investitora“, kaže za Biznis.rs predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

Novim investicijama u narednom periodu povećaće se broj kategorizovanih ležajeva kojih sada ima preko 3.000, a u prošloj godini je registrovano 120.000 noćenja, dok je blizu 800.000 ljudi posetilo Srebrno jezero.

„Ambiciozan plan razvoja je prioritet za opštinu, a već sada smo u vrhu jezerskog turizma u Srbiji“, smatra Milić.

Inače, Srebrno jezero predstavlja jednu od turistički najpopularnijih destinacija u Srbiji. Ubrzan razvoj ponude uticao je na to da ovaj prostor razvije mnogobrojne sadržaje koji uspevaju da odgovore na zahteve turista različitih želja i mogućnosti.

Predsednik opštine Veliko Gradište podseća da su do sada izgrađeni novi hoteli, akva-park, ugostiteljski objekti, sportski tereni, košarkaški centar Miloša Teodosića, nova sportska hala. Razvoju nautičkog turizma doprinela je nova marina uz prateće sadržaje.

U okruženju, u prečniku od 30 kilometara, su i Ramska tvrđava – gde je Turska pomogla obnovu sa dva miliona evra i koju je prošle godine posetilo 60.000 ljudi, a turisti rado obilaze i Viminacijum i Ljubičevsku ergele. Nizvodno je Golubačka tvrđava, dva manastira (Tumane i Nimnik), kao i Lepenski vir, koji uz razne manifestacije kompletiraju turističku ponudu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...