Održana 94. dodela Oskara

Nagrade za najbolje glavne uloge dodeljene Vilu Smitu i Džesiki Častejn

KulturaLifestyleSvetVesti

28.3.2022 10:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Nagrade za najbolje glavne uloge dodeljene Vilu Smitu i Džesiki Častejn Nagrade za najbolje glavne uloge dodeljene Vilu Smitu i Džesiki Častejn
Na pozornici Dolby teatra održana je i 94. dodela Oskara, a program su vodile glumice Ejmi Šumer (Amy Schumer), Vanda Sajks (Wanda Sykes) i... Nagrade za najbolje glavne uloge dodeljene Vilu Smitu i Džesiki Častejn

Na pozornici Dolby teatra održana je i 94. dodela Oskara, a program su vodile glumice Ejmi Šumer (Amy Schumer), Vanda Sajks (Wanda Sykes) i Redžina Hol (Regina Hall).

Kao i uvek, na svečanoj dodeli našla su se mnoga dobro poznata, ali i nova holivudska lica, a nisu izostale ni glamurozne toalete i ekstravagantna odela. Kako se čini, ni humora nije manjkalo, pa je jedan od upečatljivijh događaja na sceni bio šamar koji je Vil Smit (Will Smith) uputio komičaru Krisu Roku (Chris Rock), nakon šale o Smitovoj ženi, prenosi The Guardian.  

Međutim, šamaranje komičara nije jedino po čemu se Smit istakao. Naime, glumac je iste večeri poneo titulu najboljeg glavnog glumca za ulogu u filmu “King Richard”, biografskoj drami koja govori o ocu slavnih teniserki Serene (Serena Williams) i Venus Vilijams (Venus Williams).

Oskara za najbolju glumicu ove godine dobila je Džesika Častejn (Jessica Chastain) za ulogu u filmu “The Eyes of Tammy Faye”. 

Titulu najboljeg filma na ovogodišnjoj dodeli Oskara proglašena je drama mjuzikl “Coda”.

Izvor: Youtube.com

Nagrada za najbolju sporednu glumicu dodeljena je Ariani Debos (Ariana DeBose) za rimejk filma “West Side Story”, u režiji Stivena Spilberga (Steven Spielberg), a najbolji sporedni glumac je Troj Kotsur (Troy Kotsur) za ulogu u filmu “Coda”.

Filmski hit “Dune” Denija Vilneva (Denis Villeneuve) dobio je više nagrada među kojima je najznačajniji Oskar za najbolje vizuelne efekte. Najbolji animirani film ove godine je “Encanto”, a nagradu za najbolji strani film je osvojila japanska drama “Drive my car”. Najbolji dokumentarac je “Summer of Soul”. Oskara za najbolju muzičku numeru dobila je Bili Ajliš (Billie Eilish) za pesmu u filmu “No Time to Die”. 

  • Ika

    28.3.2022 #1 Author

    Konacno Oskar da ide u prave ruke

    Odgovori

  • Mike

    28.3.2022 #2 Author

    Gledao nisam, ali super za Džesiku, odlična je generalno. Vil Smit od glumca na foru, do Oskara. Sve je moguće…

    Odgovori

  • SNEZANA

    28.3.2022 #3 Author

    Bravo za Dzesiku.

    Odgovori

  • GOCA BG

    28.3.2022 #4 Author

    Sjajan odabir za Oskara!

    Odgovori

  • IRINA

    29.3.2022 #5 Author

    Nisam pratila celu dodelu ali nagrade su otišle u prave ruke

    Odgovori

  • STRAHINJA

    1.4.2022 #6 Author

    Jos da su nas postedeli isforsiranog humora i scena…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.