pojedini investitori počeli ponovo da kupuju najpoznatiji token u nadi da će profitirati na niskoj ceni

Nastavlja se sunovrat bitcoina

SvetVesti

14.6.2022 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Nastavlja se sunovrat bitcoina Nastavlja se sunovrat bitcoina
Bitcoin je nastavio strmoglavi pad i u jednom danu izgubio 10 odsto svoje vrednosti, sve do trenutka kada su investitorski trgovci pokušali donekle da... Nastavlja se sunovrat bitcoina

Bitcoin je nastavio strmoglavi pad i u jednom danu izgubio 10 odsto svoje vrednosti, sve do trenutka kada su investitorski trgovci pokušali donekle da obuzdaju njegovu cenu. U trenutku pisanja ovog izveštaja cena bitcoina iznosi 22.780 dolara. Tokeni kao što su ether i avalanche takođe su ostvarili gubitke, dok je polkadot bio među onima koji su koketirali sa dobicima.

Kriptovalute su postale simbol bekstva od špekulativnih sredstava pošto je monetarna politika pooštrena širom sveta da bi se borila protiv inflacije, odvodeći likvidnost sa globalnih tržišta.

“Postojali su pojedini kupci koji su čekali priliku da kupe kriptovalutu u najvećim padovima i zato je bitcoin porastao sa najnižeg jučerašnjeg nivoa“, rekao je Satvik Višvanat (Sathvik Vishvanath), izvršni direktor kripto berze Unocoin, piše Bloomberg.

Ali odlaganje daljeg pada može biti samo privremeno jer su maloprodajni investitori i dalje nervozni oko likvidnosti, rekao je Višvanat.

Zamrzavanje isplata kripto zajmodavca Celsiusa u ponedeljak pogoršalo je zabrinutost u vezi sa stresom u sektoru digitalne imovine, a nova kriza samo mesec dana nakon kolapsa stablecoina terra uzburkala je tržište.

Trgovci takođe prate investitora MicroStrategy, čija velika opklada na bitcoin ima negativan efekat. Fond je pokupovao tokene i možda će morati da objavi dodatni kolateral za zajam dok bitcoin ne počnme da se oporavlja.

U jednom danu je na globalnom tržištu kriptovaluta izbrisan 1,1 bilion američkih dolara.  

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...