Propao prvi javni poziv

Nije izabran zakupac nikšićke Željezare

RegionVesti

26.3.2024 15:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nije izabran zakupac nikšićke Željezare Nije izabran zakupac nikšićke Željezare
Zakupac za nikšićku Željezaru nije izabran u prvom pozivu, budući da ponuđači nisu imali kompletnu dokumentaciju u delu o garancijama, saopštio je pomoćnik finansijskog... Nije izabran zakupac nikšićke Željezare

Zakupac za nikšićku Željezaru nije izabran u prvom pozivu, budući da ponuđači nisu imali kompletnu dokumentaciju u delu o garancijama, saopštio je pomoćnik finansijskog direktora Elektoprivrede Crne Gore, Miro Vračar.

S obzirom na to da ponude nisu prihvaćene, kompanija je odlučila da već sutradan raspiše novi javni poziv, prenosi Mina pozivajući se na portal RTCG.

„U skladu sa svim elementima onog starog javnog poziva, koji će trajati 15 dana. Tako da smo ovaj prvi postupak, prvi javni poziv okončali neuspešno“, rekao je Vračar za RTCG.

Prema pozivu za zajam, koji ne sme biti manji od pet godina, biće, između ostalog, dati pećna, livna, kolilna i žarna hala u Čeličani, a u Kovačnici mehanička i konstrukciona radionica, korišćenje prostora za parking, radionica za servisiranje i održavanje vozila, kao i magacinski prostor.

Podsetimo, EPCG je krajem 2022. godine otkupio imovinu Željezare od turskog vlasnika, kompanije Tosčelik, za 20 miliona evra.

Pokretanje proizvodnje u pogonima Čeličane i Kovačnice pod okriljem EPCG nije bilo moguće, zbog strogih pravila o državnoj pomoći, navodi RTCG.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...