na pet godina 264 miliona dolara

Nikola Jokić potpisao najvredniji ugovor u istoriji NBA

LifestyleSrbijaVesti

1.7.2022 09:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Nikola Jokić potpisao najvredniji ugovor u istoriji NBA Nikola Jokić potpisao najvredniji ugovor u istoriji NBA
Dvostruki uzastopni MVP (most valuable player) Nikola Jokić ne prestaje da pomera granice u Nacionalnoj košarkaškoj asocijaciji (NBA). Ovog puta potpisao je najveći ugovor... Nikola Jokić potpisao najvredniji ugovor u istoriji NBA

Dvostruki uzastopni MVP (most valuable player) Nikola Jokić ne prestaje da pomera granice u Nacionalnoj košarkaškoj asocijaciji (NBA). Ovog puta potpisao je najveći ugovor svih vremena u najjačoj ligi sveta.

Američki košarkaški klub iz Denvera Nuggets bogato je nagradio dvostrukog najkorisnijeg igrača NBA, koji je odavno lice franšize. Novi petogodišnji ugovor Nikole Jokića vredan je 264 miliona dolara, prenosi N1.

Osim toga, ugovor je tako strukturiran da će u poslednjoj sezoni reprezentativac Srbije imati opciju za 60 miliona dolara. Još jednom, Jokić je postavio novi standard u NBA, a ostaje uskoro da se vidi ko će mu prvi parirati. S obzirom na to da se ograničenje plata u sportu (salary cap) pomerilo na 123.655.000 dolara, odnosno 150.267.000 bruto.

Dobre vesti za Denver se nastavljaju, pošto je ugovor potpisao i slobodan agent Deandre Džordan (DeAndre Jordan).

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...