očekuje se zaključenje ugovora u prvoj polovini 2023. godine

Nikon kupuje nemačku SLM Solutions Group za 622 miliona evra

Hi-techLifestyleSvetVesti

2.9.2022 19:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 14

Nikon kupuje nemačku SLM Solutions Group za 622 miliona evra Nikon kupuje nemačku SLM Solutions Group za 622 miliona evra
Japanski proizvođač fotoaparata Nikon je u petak (2. septembra) najavio planove za preuzimanje nemačkog proizvođača mašina za 3D štampanje metala SLM Solutions Group za... Nikon kupuje nemačku SLM Solutions Group za 622 miliona evra

Japanski proizvođač fotoaparata Nikon je u petak (2. septembra) najavio planove za preuzimanje nemačkog proizvođača mašina za 3D štampanje metala SLM Solutions Group za 622 miliona evra (870,5 miliona dolara) kako bi postao globalni lider u proizvodnji metalnih aditiva.

Ugovor procenjuje SLM Solutions na 20 evra po akciji, što predstavlja premiju od 75 odsto na cenu na zatvaranju u četvrtak. Akcije SLM Solutions trgovale su se u petak 73 procenta više nakon ovih vesti, prenosi Businesstimes.com.

„3D štampanje će uneti pravu revoluciju u masovnoj proizvodnji i omogućiti klijentima da izrađuju veoma složene delove, smanje vreme ciklusa, emisije ugljenika, troškove energije i otpad“, rekao je izvršni direktor Nikona Tošikazu Umatate.

Nikon je saopštio da se već obavezao kod ključnih akcionara SLM-a Elliott Advisors, ENA Investment Capital i osnivača SLM-a Hansa J Ihdea da će podržati dogovor, za koji se očekuje da će biti zaključen u prvoj polovini 2023. godini.

„Nikonovo duboko tehnološko nasleđe i izvrsnost u proizvodnji pomoći će SLM-u da proširi svoju lidersku poziciju u tehnologiji i još bolje služi klijentima“, rekao je izvršni direktor SLM-a Sem O’Liri (Sam O’Leary).

Kao deo transakcije, SLM sprovodi povećanje kapitala od 10 odsto koje je u potpunosti upisao Nikon po ceni od 20 evra po akciji, navodi se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...