Nastavak globalnog širenja prve digitalne platforme u građevinarstvu

Nova investicija od 69 miliona dolara u PlanRadar

BiznisInvesticijeNekretnineSrbijaSvetVesti

26.1.2022 18:16 Autor: Stanislav Stanišić 2

Nova investicija od 69 miliona dolara u PlanRadar Nova investicija od 69 miliona dolara u PlanRadar
Kompanija PlanRadar, koja posluje u sektoru digitalne dokumentacije i komunikacije u građevinskoj industriji i upravljanju nekretninama, nastavlja sa rastom. Nakon uspešne serije A finansiranja... Nova investicija od 69 miliona dolara u PlanRadar

Kompanija PlanRadar, koja posluje u sektoru digitalne dokumentacije i komunikacije u građevinskoj industriji i upravljanju nekretninama, nastavlja sa rastom. Nakon uspešne serije A finansiranja u martu 2020. godine na bazi koje je ostvaren rast prihoda od 250 odsto, nedavno je najavljena i serija B finansiranja u iznosu od 69 miliona dolara, koja će biti iskorišćena za dalje globalno širenje kompanije, unapređenja proizvoda i razvoj i istraživanje.

PlanRadar je počeo sa radom 2013. godine, kada je jedan od osnivača, inženjer Domagoj Dolinšek, prepoznao da bi njegov svakodnevni posao na velikim gradilištima bio neuporedivo lakši ukoliko bi postojalo digitalno rešenje za razmenu dokumentacije, izveštavanje, beleženje nedostataka.

Ideju je podelio sa preduzetnicima, danas takođe ko-osnivačima i direktorima kompanije, Ibrahimom Imamom i Sanderom van de Rijdtom, i ova uspešna poslovna priča je počela.

Nakon intenzivnog razvoja, povećanja broja korisnika, unapređenja proizvoda i geografske ekspanzije kompanija PlanRadar je u martu 2020. godine prikupila 30 miliona evra investicija u seriji A finansiranja putem venture kapitala, koju je predvodila kompanija Insight Partners, jedan od najvećih svetskih investitora u softver sa sedištem u Njujorku, zajedno sa investitorima e ventures, Cavalry Ventures, Berliner Volksbank Ventures i aws Gründerfonds.

Najnovija, serija B finansiranja, koju će takođe predvoditi Insight Partners, zajedno sa Quadrille Capital, nezavisnom investicionom kompanijom koja se fokusira na tehnološka i medicinska rešenja, kojoj će se pridružiti i Proptech1, Russmedia, i GR Capital, kao i raniji investitori u PlanRadar, Cavalry Ventures, Headline, Berliner Volksbank Ventures, i aws Gründerfonds, doneće dodatnih 69 miliona evra investicija.

„Pored nastavka globalnog širenja i proširenja tima planovi za naredni period u regionu takođe su nam ambiciozni. Nadamo se povećanju broja korisnika, što planiramo da podržimo vrhunskom lokalnom podrškom za klijente, ali i daljim razvojem proizvoda, pre svega u smeru poboljšanja mogućnosti upravljanja projektima, BIM tehnologijom i mogućnostima povezivanja i integracije, prevashodno kroz mobilna rešenja“, istakao je za Biznis.rs Bojan Petković, regionalni direktor kompanije PlanRadar za Jugoistočnu Evropu.

PlanRadar

„Među najznačajnijim unapređenjima proizvoda koja smo sproveli u prethodnoj godini istakao bih omogućavanje komunikacije putem video zapisa, pokretanje otvorenog API pristupa, uz pomoć kog korisnici mogu da integrišu svoje postojeće alate i kreiraju rešenja u skladu sa svojim potrebama, kao i uključivanje NFC (Near Field Communication) tehnologije, koja dodatno pojednostavljuje poslove na projektima izgradnje i upravljanja nekretninama“, dodao je Petković.

Ibrahim Imam, jedan od osnivača i direktora PlanRadara, kaže da je njihova misija da olakšaju građevinske i poslove upravljanja nekretninama.

„Već smo dokazali da postoji ogroman globalni apetit za našu tehnologiju. Veoma smo ponosni na sve što je naš tim do sada postigao“, naglasio je Imam.

PlanRadar je SaaS (Software as a Service) rešenje za beleženje i razmenu informacija na građevinskim i projektima nekretnina, bazirano na internetu.

Uz pomoć PlanRadara, kroz web aplikaciju, ili aplikacije za pametne telefone i tablete investitori, izvođači i arhitekte mogu razmenjivati tlocrte ili BIM modele, komunicirati i beležiti bilo koju vrstu informacije i evidentirati sve promene na jednom mestu.

Time se smanjuje učestalost grešaka, štedi vreme za sve uključene strane i omogućava značajan rast efikasnosti na građevinskim projektima. PlanRadar aplikacija danas ima više od 100.000 korisnika u više od 14.500 kompanija širom sveta, a među njima su i domaće kompanije, kao što su Delta Real Estate, Mašinoprojekt Kopring, Eurobravo. Aplikacija je dostupna i na srpskom jeziku.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...