u susret danu internet domena srbije

„Novi prioriteti u online okruženju“ tema ovogodišnjeg DIDS-a

ManifestacijeSrbijaU fokusuVesti

18.2.2022 18:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

„Novi prioriteti u online okruženju“ tema ovogodišnjeg DIDS-a „Novi prioriteti u online okruženju“ tema ovogodišnjeg DIDS-a
Dan internet domena Srbije biće održan 16. marta sa početkom u 10 časova, a kako su saopštili organizatori za besplatno praćenje konferencije potrebna je... „Novi prioriteti u online okruženju“ tema ovogodišnjeg DIDS-a

Dan internet domena Srbije biće održan 16. marta sa početkom u 10 časova, a kako su saopštili organizatori za besplatno praćenje konferencije potrebna je registracija na sajtu dids.rs.

„Fondacija ‘Registar nacionalnog internet domena Srbije’ (RNIDS) na ovaj nači produžava tradiciju organizacije jedne od najuticajnijih lokalnih konferencija posvećenih internetu – DIDS (Dan internet domena Srbije), a shodno uslovima koje nameće pandemija“, ističe se u saopštenju.

DIDS kroz predavanja i diskusije pažljivo odabranih domaćih i inostranih stručnjaka razmatra koje su to sfere poslovanja dobile nove dimenzije, forme i oblike, kako i koliko se transformisalo ono što znamo kao upotreba interneta u poslovanju. DIDS ispituje koji su se to Novi prioriteti, kako ovogodišnji slogan konferencije glasi, pojavili u domenu internet poslovanja, ali i kakve se promene već vide na horizontu, promene koje će ubrzo doneti opet nove prioritete.

U saopštenju se navodi da će Konferencija okupiti stručnjake iz međunarodnih i domaćih kompanija među kojima su Google, Smashing magazine, Bayer, Onet, Httpool, Bangor University, Direct Media i dr, koji će podeliti svoje ekspertize, uvide i zaključke.

Foto: DIDS

U uvodnom panelu će se diskutovati o najznačajnijim temama digitalne ekonomije iz 2021. godine, koje će izvesno uticati na pravac razvoja digitalne industrije. Učesnici panela razmatraće kako da se digitalna industrija izbori sa izazovom pružanja relevantnog i personalizovanog korisničkog iskustva u kontekstu interneta koji se polako oprašta od kolačića (cookies), čiji korisnici postaju svesni važnosti privatnih podataka, dok nova tehnološka rešenja potiskuju stara, a nude svoja preimućstva baš u zamenu za te podatke.

„Posebna tematska celina posvećena je bezbednosti poslovanja u digitalnom okruženju. Biće predstavljeno istraživanje o digitalnoj pismenosti i bezbednosti, a panel diskusija, koja sledi, baviće se time koliko su kod nas internet korisnici i biznisi upoznati sa bezbednosnim rizicima, gde se informišu, kako se štite itd. Tema o kojoj nemamo često prilike da slušamo – etika, biće razmatrana sa tri vrlo povezana, iako različita stanovišta, iz prizme marketinga, veštačke inteligencije i programiranja. Publika će imati prilike da sazna više o pojmu ‘etičkog koda’, ali i da se upozna sa pogledom zakonodavaca na razvoj veštačke inteligencije i zapita zašto su izazovi modernog biznisa više etički nego stručni“, ističe se u saopštenju.

RNIDS organizuje DIDS već 13-tu godinu, konferenciju čiji je cilj da prepozna, razmotri i predvidi trendove u razvoju interneta i digitalne ekonomije. Konferencijom se obeležava početak registracije .rs domena (mart 2008. godine), jednog od najvažnijih domaćih resursa za poslovanje na internetu. Kompletan program i sve dodatne informacije o konferenciji biće dostupni na dids.rs., zaključuje se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...